• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşbirliğine önem veriyoruz
13 Mart 2013 Çarşamba 14:21

'İşbirliğine önem veriyoruz'

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Muhasebeciler Haftasını Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği...
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Muhasebeciler Haftası’nı Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İçyer’in katıldığı söyleşi ile kutladı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Fakülte Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Konya SMMMO Başkan Vekili Ramazan Bayram, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide İçyer, muhasebecilik mesleğinin önemine değinerek mesleki deneyimlerini paylaştı.
“İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”
Muhasebeciliğin Türkiye Ekonomisi açısından önemine dikkat çeken SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, meslek örgütleriyle işbirliklerine de büyük önem verdiklerini belirterek, SÜ Rektörlüğü ile Kamu Gözetim Kurumu Başkanlığı arasında yeni imzalanan işbirliği protokolü ile serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavirlere “Bağımsız Denetçi” eğitiminin nisan ayında başlatılacağını ifade etti.
Selçuk Üniversitesi İİBF Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ata Atabey ise Muhasebeciler Haftası’nın önemine vurgu yaparak üniversitelerde muhasebenin sadece bir bilim dalı olarak değil aynı zamanda bir meslek olarak öğretildiğine ve Selçuk İİBF’nin muhasebe ve finansman eğitimi konusunda iddialı olduğuna dikkat çekti.
MUHASEBECİLİĞİN İNCELİKLERİNİ ANLATTI
Konuşmaların ardından söyleşiye geçildi. TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İçyer konuşmasına muhasebecilik mesleğinin önemine dikkat çekerek başladı. Öğrencilere muhasebeciliğin çalışma alanları hakkında önemli bilgiler veren İçyer, “Selçuk Üniversitesi İİBF ile son derece güzel bir iletişimimiz var. Meslek odalarının kapıları sadece üyeler ve stajyerlere değil muhasebe mesleğine ilgi duyan öğrencilere de sonuna kadar açıktır. Öğrencilerimize odalarımızın bilgilendirme toplantılarına katılmalarını ve kendilerini daha donanımlı hale getirmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Söyleşi sonunda Prof. Dr. Adem Öğüt, günün anısına TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İçyer’e plaket takdim etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA