• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşadamları arabaşı geleneğini yaşatıyor
23 Ocak 2010 Cumartesi 13:26

İşadamları arabaşı geleneğini yaşatıyor

MÜSİAD üyesi Konyalı iş adamları, İç Anadolu'nun geleneği gereği, yılın ilk karı düşmesi üzerine, arabaşı yemeğinde buluştu.

MÜSİAD üyesi Konyalı iş adamları, İç Anadolu'nun geleneği gereği, yılın ilk karı düşmesi üzerine, arabaşı yemeğinde buluştu.

Daha çok av eti ile yapılan çorba ve hazırlanıp tepsi üzerine dökülen hamurdan oluşan arabaşı, İç Anadolu'ya özgü yemeklerin başında geliyor.

Kış gecelerini renklendiren arabaşı davetlerinde eş, dost ve akrabaları buluşturan arabaşı yemeği Konya'da, bu yemeğin en önemli maddesi olan av etinin kar yağdıktan sonra avlanması nedeniyle, karın yağıp ovanın beyaz bir örtüyle kaplandığı günlerde yeniliyor. 

Konya Ovası'nda dün başlayan karşı yağışının fırsat bilen MÜSİAD Konya Şubesi yöneticileri, üyelerini arabaşı partisine davet etti.

Oldukça sıcak servis edilen ve dökme hamurla birlikte yenilen arabaşı hep birlikte yendi, sohbetler edildi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, böyle güzel geleneklerin yaşatılmasını önemli gördüklerini, arabaşının bugün de hoş sohbetlere, dostluk arkadaşlık bağlarının kuvvetlenmesini sağladığını söyledi.

Konya'da hemen her evde kar yağdıktan sonra arabaşı yemeğinin mutlaka yapıldığını anlatan Korkmaz, ''Arabaşı partisi vermek Konya ve çevresinde geçmişi binlerce yıla dayanan bir gelenektir. Konya'daki lokantalarda bile her zaman arabaşı çorbası bulunur, Mevlana diyarını ziyaret eden herkese tavsiye ederiz. Bu geleneğimizi yaşayıp yaşattığımız için mutluyuz'' dedi.

 

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA