• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İş riskinizi ölçün talimatı verilecek
20 Mayıs 2014 Salı 09:03

'İş riskinizi ölçün' talimatı verilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'dan döner dönmez ayağının tozuyla, madencilik alanında Maden İşleri Genel Müdürlüğü, TTK, İTTK, TKİ, müsteşar, müsteşar yardımcıları ve bakan yardımcısı gibi bakanlığın ilgili tüm bürokratları ile toplantı yaptı. Sadece Soma'daki faciaya değil, Türkiye genelindeki 740 maden ocağında çalışan 49 bin işçi ile ilgili 'iş riski' tespiti yapılması için maden sahiplerinin hızla uyarılacağı öğrenildi. Soma'da yaşananlara yoğunlaşan Enerji Bakanlığı'nın, tüm maden alanlarında acil alınması gereken tedbirlerin hayata geçirilmesini sağlayacak önlemleri belirlemeye başladıkları öğrenildi.

GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Madenlerde, yangın, patlama veya ani gaz ve kömür tozu emisyonunun meydana gelmesinden dolayı nefes alma için uygun ortamın olmadığı yeraltı kazalarında solunum organlarına yönelik kişisel koruma cihazları olarak bilinen ferdi kurtarıcı malzemelerin gözden geçirilmesinin yenilenmesi talimatının verileceği kaydedildi. Bu kapsamda çıkan haberlerdeki alınacak kararları da değerlendiren bakanlık yetkilileri, hemen spesifik bir konuda karar alınmasının zor olacağına dikkat çektikleri belirlendi. Bazı gazetelerde tedbir amaçlı yazılanların hemen olacağı düşüncesinin de güç olacağına işaret eden bakanlık yetkilileri, belirleyecekleri öncelikli tedbirleri başbakanlık yetkilileri ile de daha detaylı görüşmeden hiçbir adımın atılamayacağına işaret ettiler.

Başbakanlık'ta masaya yatırılıyor

Çalışma Bakanlığı'nda iş güvenliği ile ilgili çalışmanın olduğuna işaret ediliyor. Her iki bakanlığın alacağı kararları Başbakanlıkta masaya yatıracakları belirtiliyor. Enerji Bakanlığı'nda şu anda 'kaza neden olmuş olabilir', bunun üzerinde yoğunlaştıkları ifade edilirken, yazılanlarla ilgili 'Bir günde alınacak radikal kararlar değil' yorumu yapıldı. Bu kapsamda madenlerdeki eksiklilerin giderilmesi amacıyla çalışmaların askıya alınmasının nasıl mümkün olacağı soruları da enerji bakanlığında soru işareti oluşturduğu öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA