• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İş dünyası silah bırakma çağrısından umutlu
03 Mart 2015 Salı 17:01

İş dünyası "silah bırakma çağrısı"ndan umutlu

PKK'ya silah bırakma çağrısı, Güneydoğu'daki iş dünyasını gelecek adına umutlandırdı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dolmabahçe'deki görüşme sonrası yapılan açıklamanın, barış yolunda atılan en önemli adım olduğunu belirtti.

Çözüm sürecinin iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Çıkmaz, bölge insanının barış ve huzuru arzuladığını dile getirdi.

Yürütülen çözüm sürecinin de meyvelerini vermeye başladığını anlatan Çıkmaz, "Bölgenin gelişimi ve kalkınması için önemli adımlar atılırken, herkesin tek dileği olan silah bırakma çağrısı da yapıldı. Bu çağrıyı olumlu görüyoruz. Bundan sonra önemli olan bu süreci iyi ve doğru idare ederek sağlanan barışın sürekliliğini tesis etmektir."

Barış ortamının sağlanmasıyla bölgedeki yatırımların hızlanacağını vurgulayan Çıkmaz, artan istihdamın da huzuru getireceğini kaydetti.

"Önemli sonuçları olacak"

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan da Türkiye'de yaşanan sorunların hızla çözüme kavuşması için silahların bırakılması gerektiğini vurguladı.

Silah bırakma çağrısını desteklediklerini dile getiren Kaplan, "Barış demek huzur demek, barış demek iş, aş, umut demektir. Silah bırakma çağrısının sadece bölgemiz için değil, ülkemiz için de önemli sonuçları olacağına inanıyoruz" dedi.

Vatandaşların artık çocuklarını gönül rahatlığıyla askere gönderdiğine dikkati çeken Kaplan, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecini bin yılın en önemli gelişmesi olarak değerlendiriyorum. Türkiye'nin dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan kucaklaşması ve sahip olduğu değerlere topyekun sarılarak, ülkenin kalkınması için el ele vermesi gerekiyor. Silahların bırakılması yönündeki girişimleri destekliyoruz."

"Bölge halkı huzur ve güven ortamına kavuşacak"

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise silah bırakma çağrısını her şeyden önce insani açıdan büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bölge halkının yıllardır özlemle beklediği huzur ve güven ortamının ancak silahların susmasıyla sağlanabileceğini ifade eden Tiryakioğlu, çağrıyı barış süreci adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Çağrının olumlu yanıt bulmasıyla 30 yıldır kendi kabuğuna çekilmek zorunda kalan bölge halkının kaderinin değişeceğini belirten Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce bölge halkı huzur ve güven ortamına kavuşacak. Terör ortamından dolayı birçok konuda geri kalan bazı şehirler, silahların susmasıyla önemli bir atılım yapma imkanı da bulacak. Güven ortamı sayesinde ekonomi canlanacak ve yıllardır kullanılamayan atıl durumdaki birçok tarım alanından da ürün alınacak. Kısacası kaos ortamı yerini ekonomik kalkınmaya, yatırımlara ve refaha bırakacak."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA