• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İş dünyası Davutoğlunun adaylığından memnun
22 Ağustos 2014 Cuma 14:20

İş dünyası Davutoğlu'nun adaylığından memnun

İş dünyası, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Başbakan adaylığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yeni kabine oluşturulurken uyum içinde çalıştıkları ekonomi yönetiminde bir değişikliğe gidilmemesini arzuladıklarını belirterek, "İstikrarın önemini ve sonuçlarını son 10 yılda tüm Türkiye gördü" ifadelerini kullandı.
 
İş dünyası, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan adaylığına ilişkin açıklamalar yaptı.
 
İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Türkiye için yeni bir dönemin başladığını, Davutoğlu'nun Başbakanlığının memlekete hayırlı uğurlu olmasını dilediğini kaydetti.
 
Yeni kabine oluşturulurken uyum içinde çalıştıkları ekonomi yönetiminde bir değişikliğe gidilmemesini arzuladıklarını aktaran Tanrıverdi, "İstikrarın önemini ve sonuçlarını son 10 yılda tüm Türkiye gördü. Üst üste yaşanan seçimlerden ülke olarak yüzümüzün akıyla çıktık. Türkiye olarak önemli bir sınavı daha başarıyla tamamladık. Şimdi siyasetin çatısı yeniden kurgulanırken, yarından itibaren yeniden ve daha güçlü bir şekilde ekonomiye ve işimize odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak ise Davutoğlu'nun Başbakanlığının ülkeye hayırlı olmasını dilediklerini bildirdi.
 
Türkiye ve bölgenin önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini anımsatan Toprak, şunları kaydetti:
 
"Yaşanan savaş ortamında ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafya ateşten çembere dönüşmüş durumda. Komşu ülkelerde siyasal ve ekonomik istikrarsızlık alıp başını giderken, Türkiye'nin seçim sürecini geride bırakmasını önemli ve değerli görüyoruz. Yeni ve güçlü bir Türkiye'nin yaratılması için siyasal tartışmalara artık bir nokta koyup, ekonomiye, üretime ve istihdama odaklanmamız gerekiyor. Artık önceliğimiz söz değil iş olmalı." 
 
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de yeni Başbakan adayı olarak açıklanan Davutoğlu'nu tebrik edip, Türkiye adına hayırlı olmasını dilediklerini bildirdi.
 
Bölgesel çatışmaların piyasa hareketliliğini ve ihracatı olumsuz etkilediğine dikkati çeken Çetin, buna karşın ihracatta iyi bir ivme yakalayan Türkiye ayakkabı sektörünün hızlı bir büyümeye imza attığını ifade etti.
 
Yeni kurulacak hükümet ile Türkiye ekonomisine değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çetin, Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulacak yeni hükümet ile uyumlu ve başarılı işlere imza atıp ihracatı daha da artıracaklarının altını çizdi.
 
Koca: Memnuniyet verici
 
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti genel başkanı ve başbakan adaylığıyla ilgili olarak, "AK Parti'nin kendi kurulları içerisinde yapılan değerlendirmeler sonucunda bu isimde karar kılınması memnuniyet verici bir sonuçtur" ifadesini kullandı.
 
Koca yaptığı yazılı açıklamada, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlık ve başbakanlığa aday gösterilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yeni görevinde başarılar diledi.
 
Davutoğlu'nun, gerek entelektüel birikimleri, gerek siyasi tecrübesi ve gerekse hayattaki pozitif yönelimiyle Türkiye için şans olabilecek kişiliklerden biri olduğunu aktaran Koca, şunları kaydetti:
 
"AK Parti'nin kendi kurulları içerisinde yapılan değerlendirmeler sonucunda bu isimde karar kılınması memnuniyet verici bir sonuçtur. İnanıyorum ki, kongrede de delegelerin tasvibini alacak ve Genel Başkanlığa ve dolayısıyla Başbakanlığa getirilecektir. Yeni Türkiye iddiası ve Medeniyet telakkisi söylemlerinin gerçekleştirilmesi bağlamında en yüksek seviyeli yakışan olgu sayın Davutoğlu ile örtüşmektedir. Bu açıdan ülkemizin, bölgemizin geleceği itibariyle daha zengin, daha dolu ve daha büyük bir ufka doğru yönelişinin en önemli 'motivatorü' olacağına inanıyorum. Hiç şüphesiz ülkemiz moral açısından önemli bir noktadadır. Ancak yeni on yılı daha yüksek bir motivasyonla yaşamamız gerekiyor. Gerek politik olarak, gerek ekonomik olarak ve gerekse sosyal olarak daha yüksek bir bilinçle atılım gerçekleştirmek zorundayız."
 
Koca, bu atılımın 2023 hedeflerini yakalayacak kadar ve mevcut handikapları aşabilecek kadar yüksek olmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirerek, "Bu enerjiyi sayın Davutoğlu'nda görüyor ve başarısı için dua ediyorum. Ülkemiz için, milletimiz için ve tüm insanlık için hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
 
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Zekeriya Mete, 10 yıldır devam eden istikrarlı ekonomi politikasının yeni kurulacak olan hükumetle birlikte daha iyi bir ivme yakalayacağı kanaatinde olduklarını bildirdi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA