• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İş arayanlar bunu görmeli!
02 Nisan 2009 Perşembe 16:18

İş arayanlar bunu görmeli!

İş arayanlar için bulunmaz fırsat. Sertifika kazananlar sektörde ve Avrupa ülkelerinde iş sahibi olabilecek.

İşkur ile Açık Hava Reklamcıları Derneği işbirliğinde başlatılan eğitimlere katılanlar, AB ülkelerinde de geçerli sertifika sahibi olacak.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Özkan, her alanda iş gücü
açığı bulunduğunu, nitelikli eleman açığını kapatmak için Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi hazırladıklarını söyledi.

Toplam bin 129 başvuru arasından 101 projenin bu programdan yararlanmaya hak kazandığını belirten Özkan, bu projenin hedefinin gençler ve kadınlar olduğunu söyledi.

Özkan, kadınların iş gücüne katılma oranının yüzde 24 olduğunu, okur yazar olmayan ve eğitim almayan kadınlarda iş gücüne katılım oranının çok daha düşük seviyede bulunduğunu dile getiren Özkan, üniversite muzunu kadınlarda ise bu oranın yüzde 70'ler seviyesinde olduğunu kaydetti.

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun AB fonlarından sağlanan kaynaklarla mesleki eğitimde kullanılmak üzere 101 projeye destek aldıklarını, 25 ilde uygulanacak bu projelerden 12'sinin İstanbul'da olduğunu anlattı.

Coşkun, gençlerin yüzde 25'inin işsiz olduğunu, işsizlerin yüzde 61.4'ünün lise altı eğitim alanlardan oluştuğunu ve işsizlerin büyük bölümünün de mesleki eğitimden yoksun olduğunu dile getirerek, projeler kapsamında 184 değişik meslekten 34 bin kişiye mesleki eğitim verileceğini ve bunun için de 5 üniversiteyle işbirliği yapacaklarını belirtti.

Coşkun, mesleki eğitim programına katılacak gençlere 330 TL cep harçlığı verileceğini, böylece gençleri bu konuda destekleyeceklerini söyledi.

ARED Genel Sekreteri İbrahim Demirseren de ''Sektörde Büyüyecek İstihdam. Açıkhava Reklamcılık Sektörünün Nitelikli İnsan Kaynağına Kavuşturulması'' konulu proje ile İŞKUR'un ''Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı''na başvurduklarını ve projenin kabulünün ardından da 13 Aralık 2008'de AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen Merkezi Finans İhale Birimi ile sözleşme imzaladıklarını bildirdi.

Demirseren, hibe programının 125 bin 73 Avro olduğunu belirterek, projenin Bayrampaşa İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Bölümü ortaklığıyla, Gama Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Sistem Reklamcılık A.Ş iştirakinde sürdürüleceğini ifade etti.

Proje, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ'da ikamet eden 17-29 yaş arası işsiz lise mezunu 60'ı kadın 120 gencin açık hava reklamcılığı konusunda eğitim almasını, mezun gençlerden yüzde 80'inin de sektördeki firmalarda istihdam edilmesini hedefliyor.

Projenin ilk etabı, 27 Şubat 2009'da başladı. İkinci ve üçüncü etaplar
için ''www.aredkurs.com'' adresinden başvuru yapılabilecek. kursiyerlere AB ülkelerinde geçerli sertifika verilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA