• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İş adamlarına kriz atlatma tüyosu!
06 Nisan 2010 Salı 12:05

İş adamlarına kriz atlatma tüyosu!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan'dan kriz adına önemli mesajlar.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İnşaat Sektör Kurulu aracılığıyla MÜSİAD 20. Yıl Evleri adıyla proje başlattıklarını belirterek, ''Altyapısı oluşturuldu. Muazzam talep geldi. Projeyi önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçirmiş olacağız'' dedi.
    

MÜSİAD'ın 19. Genel Kurulu'nda belirlenen ve 2010-2011 döneminde faaliyet gösterecek yeni yönetim kurulu, basın toplantısıyla tanıtıldı.
    

Vardan, 2010'un derneğin 20'nci yılı olması dolayısıyla bütün yıla yayılan organizasyonlar oluşturmayı düşündüklerini, uluslararası fuar ve uluslararası iş forumunun ''ihtişamlı'' geçmesi için çalışmalar yaptıklarını anlattı.
    

1,5 yıl önceki etkinliğe 2 bin 224 işadamının katıldığını ve fuarda gerçekleştirilen ankette, iş adamlarının yüzde 48'inin somut iş bağlantısı yaptığını belirttiğini kaydeden Vardan, bu yıl ''İKT'ye Üye Ülkelerin Kalkınmasında Teknolojinin Önemi'' temalı foruma, en az 3 bin yabancı işadamını getirmeyi ve binlerce iş görüşmesi yapabilmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
    

Vardan, MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu vasıtasıyla İstanbul'da ''MÜSİAD 20. Yıl Evleri Projesi'' başlattıklarını bildirerek, ''Maliyetine oluşturabilecek komple bir site yapmayı düşünüyoruz. Altyapısı oluşturuldu. Muazzam talep geldi. Projeyi önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçirmiş olacağız'' diye konuştu.
    

Soruları yanıtlarken, MÜSİAD'ın 15 bin civarında firmayı temsil ettiğini ve her sektörden üyesi bulunduğunu kaydeden Vardan, ''15 bin firma, 1 milyon 200 bin kadar istihdam sağlıyor. Üyelerimiz 17 milyar dolar civarında ihracat ve 90 milyar dolarlık üretim yapıyor'' dedi.
    

Vardan, derneğin 30 şubesi ve 1 temsilciliği olduğunu hatırlatırken, her yerde şubeleri olması şeklinde düşünceleri bulunmadığını ancak temsilcilik verebileceklerini söyledi.
 
-''ÖZSERMAYESİYLE ÇALIŞAN FİRMALAR, NİSPETEN DAHA AZ HASARLA ÇIKTILAR''-
 
MÜSİAD'ın uzlaşı merkezi gibi olduğunu, ülkenin genel coğrafyasından birçok insanı barındırdığını dile getiren Vardan, temsil ettikleri 15 bin firmanın yüzde 90'ından fazlasının KOBİ niteliğinde olduğunu, yurt dışındaki KOBİ'lerle iletişime geçtiklerinin altını çizdi.
    

Vardan, bir soru üzerine, genel merkez binasına taşınırken, binayı nasıl dolduracaklarını düşünürken, şimdi buraya sığamayacaklarını gördüklerini anlatarak, ''Burası yetmiyor. Herhalde başka bir mekanda, belki 20. yıl evlerinin olacağı yerde, başka bir toplantı mekanizmaları oluşturacağız gibi geliyor'' diye konuştu.
    

Derneğin kadın üye sayısının 100'ün üzerinde olduğunu kaydeden Vardan, üyelerinin krizi nasıl atlattığına ilişkin olarak şunları söyledi:''Borçla iş yapmış firmaların, bankaların kredi geri çağırmaları nedeniyle sıkıntıya girdiğini görüyoruz. Dükkanlarını kapatmak durumunda dahi olanlar var. Bizim içimizde de sıkıntı çekenler vardı. Türkiye geneline göre daha az hasarla çıktılar. Öz sermayesiyle çalışan firmalar, nispeten daha az hasarla çıktılar. Bizim üye genelimizde de böyle bir durum var.''

-YENİ YÖNETİM KURULU-

Geçen yıl yönetim kurulunda yer alan ve görev süreleri dolan genel başkan yardımcıları Hasan Büyükdede, Sadık Ayhan Saruhan, Ali Gür ile yönetim kurulu üyeleri Kenan Atalay, Dursun Topçu ve Mehmet Akif Özyurt'un yerine Ergun Kont, Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Mehmet Yalçıntaş, Selahattin Esim ve Seyyid Mahmut Nebati yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.
    

Derneğin yeni yönetim kurulu ve görevleri şöyle: ''Ömer Cihad Vardan-Genel Başkan, Mehmet Nuri Görenoğlu-Genel Başkan Yardımcısı (kurumsal, basın), Nail Olpak-Genel Başkan Yardımcısı (sektör kurulları, bilim teknoloji, personel), Mehmet Develioğlu-Genel Başkan Yardımcısı (araştırmalar, eğitim), Murat Kalsın-Genel Başkan Yardımcısı (dış ilişkiler), Ali Reis Topçu-Genel Başkan Yardımcısı (teşkilat, mali işler), Can Tülümen-Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı, Adnan Bostan-Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı, Mehmet Zeki Kaldırım-Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı, Seyyit Mahmut Nebati-Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcısı, Kemal Yamankaradeniz-Basın Komisyonu Başkanı, Hikmet Köse-Sektör Kurulları Komisyonu Başkanı, Necmettin Öztürk-Sektör Kurulları Komisyonu Başkan Yardımcısı, Abdurrahman Kaan- Mali İşler Komisyonu Başkanı, Selahattin Esim-Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkanı, Mehmet Yalçıntaş-Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkan Yardımcısı, Eyüp Akbal-Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı, Ergun Kont- Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı, Nazım Özdemir-Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Kerim Altıntaş-Eğitim Komisyonu Başkanı.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA