• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irkçı vekil müslümanlara hakaret etti
26 Şubat 2011 Cumartesi 18:15

Irkçı vekil müslümanlara hakaret etti

Danimarka'da Nicolai Sennels isimli bir polirtikacı İslam karşıtlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayınlanan yazısında müslümanlara olmadık hakaretler yağdırdı.
Danimarka’da Müslümanlara hakaret edenler kervanına sürekli yenileri ekleniyor. En son Özgür Basın Derneği Başkanı Lars Hedegaard’ın Müslümanları ‘kendi çocuklarına tecavüz eden kişiler’ olarak tanımlamasının ardından şimdide aşırı sağ parti üyesi bir politikacı Müslümanların ırsi olarak akılsız olduklarını söyledi. Söz konusu politikacı, Nobel ödülü kazanan Müslümanların da aslında aptal olduklarını iddia etti.
 
Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi’nin üyesi olan Nicolai Sennels isimli politikacı, “Müslümanların genetik kodları büyük ölçüde yozlaşmış, akılsız ve vahşi.” dedi. Sennels, İslam karşıtlığıyla bilinen bir internet sitesinde yayınlanan yazısında Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Müslümanların da aslında aptal olduklarını iddia etti.
 
Müslümanların yarısının akraba evliliğinin ürünü olduğunu savunan Sennels, “Müslümanlardaki akraba evliği onların genetik kodlarına zarar veriyor. Başka dinden insanlarla evlenmelerine izin verilmediği için genetik yapıları tazelenmiyor. Peygamberleri akraba evliliğine izin verdiğinden beri, bin 400 yıldır giderek aptallaşıyorlar.” dedi. Sennels’e göre dünyada ki her iki Müslüman’dan biri akraba evliliğini ürünü, doğal olarak aptal. Söz konusu internet sitesinde yayınlanan yazısında da bu fikri savunan Sennels, batıda yaşayan Müslümanların topluma uyum sağlama şansının da bulunmadığını yazdı.
 
HAKARETLER CEZASIZ KALDIKÇA, ARTIYOR
Sennels’in açıklamaları Danimarka’daki Müslüman kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Hakaretlerden bıkıp usandıklarını söyleyen Müslümanlar yetkililerden bu konuda önlem almalarını istedi. Diğer taraftan daha önce yapılan hakaretlerin cezasız kalması, Müslümanlara yönelik hakaretlerin sürekli artmasında etkili oluyor. Özellikle Müslümanları ‘kendi çocuklarına tecavüz eden insanlar’ olarak tanımlayan ve ağza alınmayacak hakaretler eden Lars Hedegaard’ın Danimarka mahkemesi tarafından suçsuz bulunması ülkede büyük bir infial meydana getirdi.
 
Hedegaard’ın suçsuz bulunmasının ardından bir açıklama yapan Danimarka’daki Türkiye kökenli milletvekillerinden Hüseyin Araç, hakaretlerin cezasız kaldıkça artacağını söylemişti. Araç, “Dünyanın her tarafında hukuka saygılı olalım diyoruz ama hakaretleriyle bütün bir toplumu rencide eden bir insanın da bu şekilde suçsuz görülmesini anlayamıyorum. Çünkü burada ifade özgürlüğü falan değil tüm bir inanç grubuna yani milyarlarca insana yapılan bir hakaret söz konusu.Ben şahsen alınan kararın doğru olmadığını düşünüyorum. Yaptığı açıklamaları önceden olduğu gibi şimdi de şiddetle kınıyorum. Mahkemenin kararıyla ipe sapa gelmez iftiralarla insanları rencide edenlere cesaret verilmiş oldu. Böyle şeyler toplumu gerer. Keşke böyle olmasaydı." demişti.
 
Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi’nin üyesi olan Nicolai Sennels, önümüzdeki Kasım ayında gerçekleştirilecek seçimlerde milletvekili adayı olacak. Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Arhus’dan adaylığını koyacak olan Sennels’in, partisinin oy kaybetmemesi durumunda önümüzdeki dönemde Danimarka Parlamentosu’nda olması bekleniyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA