• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İranlı heyet KSOyu ziyaret etti
12 Temmuz 2011 Salı 14:59

İranlı heyet KSO'yu ziyaret etti

YENMAK AŞnin organizasyonu ile Konyaya gelen İrandaki belediyelerin satın alma müdürleri ve yöneticileri ile işadamlarından oluşan bir heyet Konya Sanayi Odasını ziyaret etti.
YENMAK AŞ’nin organizasyonu ile Konya’ya gelen İran’daki belediyelerin satın alma müdürleri ve yöneticileri ile işadamlarından oluşan bir heyet Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette İran ve Türkiye arasında ekonomik, siyasi ve güvenlik konusunda yapılacak işbirliğinin iki ülkeyi de daha güçlü kılacağına dikkat çekildi

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ziyarette İranlı heyete Konya sanayisini anlattı. Büyükhelvacıgil, Konya’nın yüzde 4’lük sanayi üretimi ile endüstride Türkiye’nin ilk 5 şehrinden biri olduğunu, Konyalı sanayicilerin 167 ülkeye ihracat yaptığını söyledi.

İran’la Konya arasındaki ticari işbirliğini artırmak için bütün desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Büyükhelvacıgil, “İran bizim için önemli bir ülke. Bir ve beraber olmalıyız. Birlikten kuvvet doğar. İki ülkenin birbirlerine olan desteği bizi dünyada daha güçlü kılar. İran ve Türkiye dostluğunun devam etmesini diliyorum” dedi. Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) hakkında da bilgi veren Büyükhelvacıgil, KOS’un Türkiye’nin en önemli OSB’lerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.   

“Herkes senede bir kere Türkiye’ye, 3 kere de Konya’ya gelmeli”
İran ve Türkiye Ticaret Konseyi Stratejik İlişkileri Başkanı Majid Ghasemi ise, Konya’nın otomotiv yedek parça üretiminde önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, Konyalı ve İranlı işadamlarına “Gelin birlikte ortak bir fabrika kuralım” çağrısında bulundu.
 
“Herkes senede bir kere Türkiye’ye, 3 kere de Konya’ya gelmeli” sözleriyle Konya ziyaretlerinde gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Ghasemi, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İran ve Türkiye, iki çok güçlü ülke. Bu yüzden hem siyasi ve ekonomik konularda hem de güvenlik konusunda birlikte çalışıp, bölgenin emniyetini sağlayabiliriz. Ayrıca Türkiye, yatırım yapmak için dünyanın en güvenli ülkesidir. İran’da ise yatırımcılara çok ucuz enerji, insan gücü gibi avantajlar var.  İran’a yatırım yapan Türk yatırımcılara 15 yıl vergi muafiyeti var.”

Ziyaretin organizasyonunu yaparak İranlı heyeti Konya’ya getiren YENMAK Satış Koordinatörü Erhan Kahvecioğlu, YENMAK’ın 4 yıl boyunca İran’da şehir içinde kullanılan otobüslerin motor, gömlek, piston, segman ve yatak gibi parçalarını üretmek üzere anlaşma imzaladığını söyledi. Kahvecioğlu, Konya Sanayi Odası’nın desteğiyle Konya ve İran arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA