• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İranlı bakan Bilim Merkezi’ne hayran kaldı
09 Nisan 2016 Cumartesi 17:35

İranlı bakan Bilim Merkezi’ne hayran kaldı

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı için Konya’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İran Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaizi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İranlı bakan, “Gerçekten çok güzel bir iş başarmışsınız. Sizi tebrik ediyorum” derken; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu tür merkezlerin halka bilimi sevdirdiğini, çocukların hayatında da iz bıraktığını söyledi.

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı için Konya’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İran Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaizi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

iranli-bakan-bilim-merkezi’ne-hayran-kaldi-1.jpg

Bilim Merkezi’nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve yetkililerden bilgi alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İran Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaizi, bilim sergilerini, deneyleri ve planetaryumu inceledi.

Bilim Merkezi’nden etkilenen İran Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaizi, “Gerçekten çok güzel bir iş başarmışsınız. Halkın da gerçekten sevgiyle ve aşkla Bilim Merkezi’ni gezdiğini gördük. Sizi tebrik ediyorum” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da bu tür merkezlerin halka bilimi sevdirirken çocukların hayatında iz bıraktığını vurgulayarak, “Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, zenginleşmesine uzun vadede hizmet eden merkezler. Bir taraftan da sosyal hayatı daha renkli hale getiren, şehirlerimizdeki yaşam kalitesini artıran merkezler. Belediye başkanımıza ve tüm kurumlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

iranli-bakan-bilim-merkezi’ne-hayran-kaldi-2.jpg

iranli-bakan-bilim-merkezi’ne-hayran-kaldi-3.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, günün anısına İranlı Bakan Vaizi’ye, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise Kalkınma Bakanı Yılmaz’a hediye takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA