• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İrandan yeni predatör iddiası
15 Aralık 2011 Perşembe 12:43

İran'dan yeni predatör iddiası

İranlı yetkililer, söz konusu predatörleri önümüzdeki günlerde sergileyeceklerini belirtti.

Geçtiğimiz hafta ABD insansız hava aracı RQ-170 Sentinel'in görüntülerini yayınlayan İran, İsrail'e ait 4 ve ABD'ya ait 2 predatörün daha ellerinde olduğunu açıkladı. İranlı yetkililer, söz konusu predatörleri önümüzdeki günlerde sergileyeceklerini belirtti.

İran gazetesi Tehran Times'ın haberine göre, İsrail ve ABD'ye ait insansız hava araçları önümüzdeki günlerde bir sergide ulusal basına ve yabancı ülkelerin elçilerine gösterilecek. Tehran Times'a açıklama yapan İranlı üst düzey bir yetkili, İsrail'e ait insansız hava araçları heronların doğu sınırında İran topraklarına girerken yakalandığını açıkladı. Aynı yetkili ABD'ye ait predatörlerin de doğu ve güneyde sınır ihlalini gerçekleştirdikleri sırada ele geçirildiğini belirtti.

 
'İRAN KÖRFEZİ'NDE İKİ CASUS UÇAK DÜŞÜRDÜK'

Haberde, İran Devrim Muhafızları Generali Emir Ali Hacızade'nin 2 Ocak 2011 yılında bir basın toplandısı düzenleyerek İran sınırını ihlal ederek topraklarına giren iki insansız hava aracını ele geçirdiklerini açıkladığı hatırlatıldı.
,Hacızade o dönemde söz konusu insansız hava araçlarının hangi ülkeye ait olduklarını belirtmemiş ancak şunları söylemişti: "Batılıların, ülkemize karşı gerçekleştirdiği sınırlı saldırıda yüksek teknolojili iki casus uçağı düşürüldü. Örneğin İran Körfezi üzerinde iki casus uçağı düşürdük."
 
PREDATÖRLERİN DÜŞÜRÜLMESİNDE RUS PARMAĞI
 
İran Devrim Muhafızları Generali Emir Ali Hacızade 28 Haziran 2011'de yaptığı başka bir açıklamada ise, Rus uzmanların, ABD'ye ait iki insansız hava aracının düşürüldüğüyle ilgili kendilerine bilgi verdiğini belirtmişti....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA