• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İrandan Batıyı gerecek bir adım daha
05 Aralık 2010 Pazar 21:06

İran'dan Batı'yı gerecek bir adım daha

Batılı ülkelerle nükleer programını 6-7 Aralık'ta masaya yatıracak olan İran, uranyum zenginleştirmenin ham maddesi sarı pastayı üretmeyi başardığını açıkladı
İran Atom Enerjisi Örgütü Başkanı Ali Ekber Salahi, ülkenin güneyindeki bir madende, uranyum zenginleştirmenin ham maddesi sarı pastayı ürettiklerini ve ilk partiyi nükleer tesise gönderdiklerini söyledi.
 
Salahi, "Batı bizim ham madde konusunda sorunlar yaşayacağımızı hesaplıyordu ama biz bugün sarı pastanın ilk partisini ürettikten sonra İsfahan'daki nükleer tesisimize gönderdik" dedi.
 
İran Atom Enerjisi Örgütü Başkanı Salahi, attıkları bu adımla İran'ın uyanyum zenginleştirmede kendi kendine yeterli hale geleceğini belirtti.
 
Salahi, şu anki nükleer çalışmaları için ürettikleri sarı pastanın henüz yeterli olmadığını ancak uranyum zenginleştirmede ham maddenin önemli bir bölümünü sağlayacaklarını söyledi.
 
GÖRÜŞMELER 6-7 ARALIK'TA

AB'nin Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'ın nükleer başmüzakerecisi Said Celili ile 6-7 Aralık'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde görüşeceğini açıklamıştı.
 
Ashton'ın sözcüsü, İran tarafından aldıkları resmi yanıta göre Celili'nin, Ashton'ın Cenevre'de görüşme teklifini kabul ettiğini söylemişti.
 
Sözcü İngiltere, Fransa, Almanya ile ABD, Rusya, Çin (E3 3) tarafı Ashton ile Celili arasındaki görüşmelerin pazartesi ve salı günleri Cenevre'de yapılacağını vurgulamıştı.
 
E3 3 ülkelerinin desteğini alan Ashton'ın Celili ile yapacağı görüşmeler, İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak bir yıldan uzun süredir yapılan ilk üst düzey toplantı olacak.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA