• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İran petrol terminaline virüslü saldırı
24 Nisan 2012 Salı 12:25

İran petrol terminaline virüslü saldırı

İran'ın, petrol dağıtım sistemini hedef alan bir bilgisayar virüs programı nedeniyle Pazar günü sistemi kapatmak zorunda kaldığı bildirildi.
İran'ın, petrol dağıtım sistemini hedef alan bir bilgisayar virüs programı nedeniyle Pazar günü sistemi kapatmak zorunda kaldığı bildirildi.

Virüsün İran petrol bakanlığının ve devlet eliyle işletilen petrol şirketinin bilgisayar sistemini çökerttiği tahmin ediliyor. Saldırıya karşı tedbir olarak, Kharg Adası'nda ve diğer petrol işletmelerindeki ekipmanın internet bağlantısı kesildi.
 
Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, virüslü saldırı petrol üretimini etkilemedi.
Fakat İran petrol bakanlığı ve milli petrol şirketinin internet siteleri saldırı sonucunda çökertildi. Pazartesi günü bakanlığın internet sitesi kullanıma açılırken, petrol şirketinin sitesinin hala kullanım dışı olduğu bildirildi. Petrol bakanlığından bir yetkili, saldırı sonucunda sitenin kullanımcılarına ilişkin bilgilerin çalındığını söyledi. İnternet bağlantısı dışında olan bilgisayarlarda saklandığı için İran'ın petrol sanayine ilişkin temel bilgilerin güvende olduğu bildirildi. Kharg Adası'ndaki petrol terminali, İran'ın petrol ihracının yüzde 90'ını idare ediyor. İran'ın saldırı sonrası sorunlarla ilgilenmek ve güvenliği arttırmak amacıyla "siber kriz komitesi"ni harekete geçirdiği bildirildi. Bu komite, 2010'da İran'ın nükleer programını hedef alan Stuxnet virüsü saldırısının ardından kurulmuştu. (BBC)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA