• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Iraktan 8,8 milyon varillik sevkiyat yapıldı
29 Ağustos 2014 Cuma 12:49

Irak'tan 8,8 milyon varillik sevkiyat yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan yapılan petrol sevkiyatına ilişkin "12'inci tanker yüklendi ve 8,8 milyon varillik sevkiyat yapıldı" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan yapılan petrol sevkiyatına ilişkin "12'inci tanker yüklendi ve 8,8 milyon varillik sevkiyat yapıldı" dedi.
 
Venezuela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi ile Bakanlıkta görüşen Yıldız, basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Kuzey Irak'tan sevk edilen petrole ilişkin soru üzerine Yıldız, 12. tankerin yüklendiğini ve 8,8 milyon varillik sevkiyat yapıldığını söyledi.
 
Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nda şu andaki günlük akışın 180-190 bin varil düzeyinde olduğunu ifade eden Yıldız, 2 hafta önce yapılan tadilatla bu miktarın 200-220 bin varillere çıkabileceğini dile getirdi. Yıldız, depolarda da 300-350 bin varil petrol bulunduğunu, bunların da sevkiyata hazır hale geldiğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine ilişkin sorular üzerine Yıldız, törenin uzun yıllar zihinlerde kalacağını söyledi. Bu törenin bir çok kurum için örnek teşkil edeceğini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:
 
"10 Ağustos seçimlerinden önce partimizde, hükümetimizde farklı ayrıcalık oluşturmaya çalışan zihniyetin, gayretin sonuçsuz kaldığını bir kez daha görmüş olduk. Her ne kadar dünkü istikrarı, dayanışmayı, uyumu bozmaya çalışan bir kısım kitapçık fırlatmalar da olmuş olsa bunun artık Türkiye'de istikrarı bozmaya yetecek işlemler olmadığını hep beraber gördük. Atanmışların, seçilmişlere karşı yaptıkları bu tür davranışların, milleti küçültmeye yönelik bir davranışın, millet nezdinde irtifa kaybettiğini, bunun artık tahammül edilmez bir davranış olduğunu bütün vatandaşlarımız görmüş oldu. Muhalefetin yeni yollar bulması lazım. Fırlattıkları o kitabı okuyarak kendilerini daha fazla geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum." 
 
"Türkiye arz güvenliğini sağlamak zorunda"
 
Yıldız, Rusya'dan alınan doğalgazla NATO'da gündeme gelebilecek yaptırımlar konusundaki soruyu yanıtlarken, Türkiye'nin 3 ülkeden doğalgaz, 3 ülkeden de LNG tedarik ettiğini söyledi. Bakan Yıldız, "Bu konuda bize farklı çözümler önermeyenlerin, farklı bir şey teklif etmeyeceğine inanıyoruz. Türkiye kendi doğalgaz arz güvenliğini sağlamak durumundadır ve yıllık 50 milyar metreküpü bulan yıllık tüketimini karşılamak durumundadır. Önümüzdeki günlerde yeni anlaşmalara da şahit oluruz diye düşünüyorum" dedi.
 
Mardin'deki elektrik kesintileri konusundaki sorular üzerine Yıldız, faturasını şu veye bu şekilde ödeyemeyenlerin elektriklerinin kesildiğini, giden hatlar üzerinden kaçak elektrik kullanımına da müsaade edilmediğini söyledi. 
 
İyi niyetli protestolardan daha ileri giden bazı eylemler olduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:
 
"Oradaki kardeşlerimizin, sulama birliklerinin, çiftçilerin dağıtım şirketine bir ödeme takvimi teklifinde bulunmaları halinde sonuna kadar bu teklif değerlendirilecektir. 'Biz para ödemeden bu elektriği alalım' denirse bunun doğru bir teklif olmadığına inanıyoruz.
 
Özellikle tarımsal desteklerle alakalı bloke edilen destek üzerinden elektrik faturalarının talep edilmesi belki de yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla beraber otomatikman tahsile dönüşebilir. Mutlaka doğru bir noktada buluşacağına inanıyorum. Herhangi bir sıkıntı ya da protestoya dönmeden nihayetleneceğine inanıyorum. İlçe ismi vermeden söyleyeyim, 100 birimlik elektriğin 95 biriminin kaçak olarak kullanıldığı yerler var. Bunu normal görmemiz, doğru yorumlamamız uygun değil. Mutlaka üretilen hizmetin bedelinin fatura karşılığı ödenmesi gerekiyor." 
 
Parasını ödemek isteyenlerin elektriğinin verileceğini, ödemeden kaçınan ve ödeme planı sunmayanların elektriklerinin kesik olduğunu dile getiren Yıldız, "Çiftçimizin, 'tarımsal destekten ödemek istiyorum' diye bir satır yazı vermesi halinde elektriği açılacak. Çok miktarda abone var. Bize bir cümle yazmaları yeterli. Tarımsal desteklerin otomatikman elektrik faturalarının ödenmesi şeklinde bir Bakanlar Kurulu kararı da çıkartabiliriz" dedi.
 
Bakan Yıldız, abonelerden bir tüketim taahhüdü alınması gibi çalışmanın olup olmadığı yönündeki soruya, "Gündemimizde ön fatura çıkartıp vatandaşa göndermek gibi bir çalışma yok" yanıtını verdi. 
 
Yıldız, şirketin yeniden kamuya iadesiyle ilgili bir talep olup olmadığı sorusu üzerine "Özel dağıtım şirketinin 1,4 milyar liralık alacağının 310 milyon liraya bağlanmış olmasına rağmen ödenmemesi, şirketi de sıkıntıya sokar ama biz yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA