• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irak’ta yaşananlar Şii ve Sünni savaşı değil
22 Haziran 2014 Pazar 17:40

Irak’ta yaşananlar Şii ve Sünni savaşı değil

İran'ın dini lideri Hamaney, “Irak’ta yaşananlar Şii ve Sünni savaşı değil, hegemonyacı güçlerin, fanatik tekfirciler aracılığıyla ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit etme çabasıdır" dedi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin Irak’a her türlü müdahalesine şiddetle karşı çıktıklarını söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA’da yer alan habere göre, dini lider Hamaney, Irak’taki son gelişmeler hakkında, “İran İslam Cumhuriyeti, ABD’nin Irak’ın içişlerine her türlü müdahalesine şiddetle karşı çıkıyor ve Irak halkının, hükümetinin ve dini mercilerinin ülkelerindeki bu ateşe son verecek güce sahip olduklarına inanıyor” açıklamasında bulundu.

"Irak’taki fitnenin ve ateşin perde arkasında başta ABD olmak üzere hegemonyacı Batılı güçlerin olduğunu" ifade eden Ayetullah Hamaney, “Irak’ta başta ABD olmak üzere Batılı hegemonyacı güçler, birtakım iradesiz kimselerin cehalet ve taassuplarından faydalanmaya çalışıyor” diye konuştu.

Irak’taki olayların asıl hedefinin, bu ülke halkının ABD’nin müdahalelerine rağmen elde ettikleri zaferlerden, bilhassa demokrasiden mahrum bırakılması olduğuna işaret eden Hamaney, “ABD, Irak halkının seçimlere yüksek katılım oranından ve seçim sonuçlarından hoşnut değil. Çünkü ABD Irak’ın sürekli kendi hakimiyeti altında olmasını ve kendi komutası altında hareket eden kişilerin bu ülkeye hakim olmasını istiyor” dedi.

Amerikalı yöneticilerin, Irak’ta yaşananları mezhep savaşı olarak göstermeye çalıştığına dikkati çeken Hamaney, şunları kaydetti:

“Irak’ta yaşananlar Şii ve Sünni savaşı değil, hegemonyacı güçlerin Saddam rejiminin kalıntıları ve fanatik tekfirciler aracılığıyla hükümeti düşürmek, Irak’ın barış ve istikrarını bozmak ve bu ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit etme çabasıdır. Irak’taki fitnenin asıl failleri, Irak’ın bağımsızlığına inanan Sünni ve Şiilere düşmanlık besliyor. Irak’taki asıl savaş, bu ülkeyi ABD karargahına çevirmek isteyenlerle Irak’ın bağımsızlığını talep edenler arasındadır.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA