• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irakta kan durmuyor
15 Temmuz 2013 Pazartesi 09:14

Irak'ta kan durmuyor

Irak'ın Basra, El-Enbar, Vasıt, Nasırıye ve Kerbela kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 24 kişi öldü, 120 kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, güneydeki Basra kentinin merkezinde üç ayrı bölgeye yerleştirilmiş bombalar infilak ettirilmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Felluce kentinin Nizal Mahallesi'nde ise kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler bir polis kontrol noktasına saldırdı. Olayda 1 polis öldü, 2 polis yaralandı.

Endelüs Mahallesi'nde yoldan geçen sivil halka motosikletli iki kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Vasıt kentinde ise bir lokantaya bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Hastane kaynakları ölü sayısının artabileceğini aktardı.

Güneydeki Nasırıye kentinde biri işçi sendikasının diğeri ise bir lokantanın yakınında bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda 2 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Kerbela kentindeki bir çarşıda bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırı 4 kişinin ölümüne, 19 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yarbaya silahlı saldırı

Irak'ın Kerkük kentinde 3. Ordu'da muvazzaf yarbay Rıza Hüseyin, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

El-Mhdiyye bölgesindeki patlamada ise iki kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA