• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irakta bomba patladı
20 Eylül 2010 Pazartesi 15:47

Irak'ta bomba patladı

Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı anlaşması için Bağdat'a giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ölümden döndü.

Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın sözleşme töreni için Bağdat'a giden Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, tehlike atlattı.

Bakan Yıldız'ın Irak Petrol Bakanlığı'na giden konvoyu, güzergah üzerinde patlayan bir bomba nedeniyle son anda yönünü değiştirdi. Konvoy, uyarı veren bir bomba robotu sayesinde, patlamadan kurtuldu. Törende konuşan Bakan Yıldız, Kerkük Yumurtalık hattının aynı zamanda 'barış boru hattı' olduğunu belirtti.
 
Yıldız, Kerkük-Yumurtalık’ın, bir de doğalgaz boru hattıyla perçinlenmesi gerektiğini kaydederek, Türkiye'nin Irak'ta yapılacak bütün boru hattı projelerinin yapımında yer almak istediğini vurguladı.
Anlaşmayla birlikte, Türkiye'nin hattan sağladığı geçiş zam yapılırken, buna göre Türkiye, 75 cent yerine varil başına 1 doları aşkın miktarda gelir elde edecek. Buna göre Türkiye, hattan yılda 450 milyon dolarlık gelir elde edecek. Tarihi anlaşmaya, Irak Petrol Bakanı Hüseyin El Şeyhristani ve Enerji Bakanı Taner Yıldız imza attı.
 
Törende konuşan Bakan Yıldız, Kerkük Yumurtalık'ın bölge ve dünyanın arz güvenliğine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, şu an düşük kapasite ile çalışan hattın, ileride tam kapasiteyle çalışacağına inandığını söyledi. Yıldız, hattın tam kapasite ile çalışmasıyla 70 milyon tonluk petrolün geçiş yapacağını belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA