• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irak Türkmen heyetinden Merama ziyaret
04 Mayıs 2012 Cuma 13:49

Irak Türkmen heyetinden Meram'a ziyaret

Irak Türkmen Kadınlar Birliği Genel Başkanı Kadriye Ziya, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'yı makamında ziyaret etti.
Irak Türkmen Kadınlar Birliği Genel Başkanı Kadriye Ziya, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'yı makamında ziyaret etti.

Irak’ta yaşayan Türkmen kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almaları için mücadele ettiklerini belirten Irak Türkmen Kadınlar Birliği Genel Başkanı Kadriye Ziya, "Irak'ta yaşayan 25 Türkmen kardeşimizin Konya'da mesleki eğitim almaları konusunda Meram Belediye Başkanımız Sayın Dr. Serdar Kalaycı bize destek verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Irak Türkmen Kadınlar Birliği Genel Başkanı Kadriye Ziya başkanlığındaki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise, "Irak'ın Telafer Belediyesi ile kardeş belediye olmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kardeş şehir protokolü imzaladıktan sonra sosyal, kültürel ve diğer alanlarda önemli işbirliği çalışmalarımız olacak. 25 Türkmen kardeşimiz Haziran ayı içinde Meram'a gelecekler ve yaklaşık 1 ay süresince Belediyemizin meslek edindirme kurslarında farklı branşlarda hızlandırılmış eğitim alacaklar. Ülkelerine gittiklerinde oradaki bayanlara yönelik kurslarda eğitmenlik yapacaklar." diye konuştu.
Daha önce Meram'ın kardeş şehri olan Bosna Hersek'in Hadzici ilçesinde MERMEK kursu açtıklarını hatırlatan Kalaycı, "Bu yıl 2. dönemi açılan bu kurslarımızda Türkçe, el sanatları, çinicilik, takı ve tasarım branşlarında eğitim verilmektedir. Benzer kurslarımızı, kardeş şehir protokolü imzaladıktan sonra Kuzey Irak'ta da açabiliriz" dedi.
Başkan Kalaycı, Irak Türkmen Kadınlar Birliği Genel Başkanı Kadriye Ziya'ya çeşitli hediyeler verdi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA