• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Irak kayıp parasının peşinde
19 Haziran 2011 Pazar 16:10

Irak kayıp parasının peşinde

Irak'ta işgalin ardından ülkenin yeniden inşası için ayrılan paranın yaklaşık 19 milyar dolarının kayıp olduğu bildirildi

Irak Meclis Başkanı Usame el Nucayfi, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, kayıp paranın geçen hafta açıklanandan üç kat daha fazla olduğunu belirtti.

El Nucayfi, ABD ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, ABD'li ve Iraklı denetçilerin raporuna göre, ülkenin petrol gelirlerinden ülkenin yeniden yapılandırılması için çekilen paranın büyük bölümünün kayıp olduğunu söyledi.

Bu kaybın büyük bölümünün işgalin ilk yılında gerçekleştiğini, ayrıca harcamaları gösteren birçok belgenin de bulunamadığını ifade eden El Nucayfi, "Sanırım bu en kısa sürede ele alınacak. Irak'ın parasının nereye gittiğinin bir cevabı olmalı" dedi.

ABD'YE SUÇLAMA

Paranın, ülkenin yeniden inşasından sorumlu Iraklı bakanlara ve ABD şirketlerine verilmesi gerekiyordu. Los Angeles Times gazetesinde geçen hafta çıkan bir habere göre, Iraklı yetkililer paranın kaybolmasından ABD'nin sorumlu olduğunu söyledi.

Hesapları daha önce üç defa kontrol eden ABD, kayıp paranın nerede olduğu konusunda henüz bir açıklama yapmadı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise, son olarak yeni bir denetim için süre verilmesi halinde paranın nereye gittiğini bulabileceğini açıkladı.

El Cezire'nin Irak muhabiri Jane Arraf, kayıp paranın ABD'li ve Iraklı yetkililerin cebine gittiğinin sanıldığını ve bunun çok utanç verici bir durum olduğunu belirtti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA