• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Iphone parasına iki tavuk aldılar
08 Mayıs 2016 Pazar 16:22

Iphone parasına iki tavuk aldılar

Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen müzayedede, iki tavuk Iphone fiyatına satıldı.

Türkiye’de 26 derneği bulunan ve geçen aylarda federasyonu kurulan süs tavuklarının Konya’da ilk ve büyük müzayedesi yapıldı. Bir düğün salonunda Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen müzayedeye birçok ilden bin 500 hayvan getirildi. 
Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Kurucu Üye Yusuf Akpınar, Konya’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Yakın bir mazimiz olmasına rağmen Konya’da çok sevildik. Türkiye’nin 81 vilayetinden neredeyse arkadaşımız var burada. Bu bir gönül meselesi, sevda meselesi, hobi, zevk meselesidir artık adına ne derseniz. Burada gerçekten müzayede ortamından ziyade bir dostluk kardeşlik arkadaşlık ortamı var. Burada hayvanların alınıp satılması gerçekten önemli değil. Biz burada dostlarımızla sevdiğimiz insanlarla beraberiz. Derneğin amacı zaten kaynaşmadır yardımlaşmadır. Şu an kaynaşmanın en üst seviyesini yaşıyoruz” dedi.
Müzayede hakkında bilgi veren Akpınar, saat 10.00-12.30 arasında dışarıdan ve içeriden gelen hayvanların numara sistemiyle kabulü yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Burada sadece Türkiye’de değil dünyada da çok güzel ırklarımız var. Biz bunları dernek olarak Türkiye’ye kazandırıyoruz. Bizim zaten amacımız bir nevi bu. Yurt dışından gelmiş çok güzel ırklar var burada. Her ırkın kendine göre 30-35 rengi var. Nereden baksan 40-50 ırk çıktığı zaman yani 1500-2000 gibi bir rakam renk olarak elde edebiliriz. Başlangıç fiyatı olarak 100, 150 TL olarak başlar. Maksimum fiyatta o anki müzayedenin durumuna göre 5 bin, 6 bin TL çok daha kapışmalı olursa 10 bin TL’ye kadara çıkabilir.” 
Yapılan ilk müzayedede Red Mottled Sabelpoot cinsi iki tavuk geliri derneğe bağışlanmak üzere satışa çıktı. Bin liradan satılığa çıkan tavuklar çekişmeli geçen müzayedenin ardından 3 bin 200 liraya alıcı buldu. Müzayede daha sonra diğer hayvanların satışlarıyla devam etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA