• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İntihar eden kadın hayat kurtaracak
21 Nisan 2010 Çarşamba 09:13

İntihar eden kadın hayat kurtaracak

Konya'da, intihar girişiminden sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen
Konya'da, intihar girişiminden sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Saliha Ceyhan'ın böbrekleri ve karaciğeri, organ bekleyen hastalara nakledilecek.
     Alınan bilgiye göre, 19 Nisanda merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki evinde, girdiği bunalım sonucu kendini iple asarak intihar etmek isteyen Saliha Ceyhan (27), olaydan kısa süre sonra kendisini gören yakınları tarafından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
     Yaklaşık 10 ay önce evlendiği öğrenilen Ceyhan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Organ Nakli Koordinasyon Merkezinin ailesiyle yaptığı görüşmelerin ardından Ceyhan'ın böbrekleri ve karaciğerinin organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere alınması kararlaştırıldı.
     Organları almak için Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Pelin Taşdemir, Meram Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar ve Konya Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Melih Azap başkanlığında iki ayrı ekip ameliyata girdi.
     Ameliyatın ardından Ceyhan'ın bir böbreği Akdeniz Üniversitesinde organ nakli bekleyen bir hastaya, karaciğeri de özel bir hastanedeki hastaya nakledilmek üzere yine Antalya'ya gönderildi.
     Ceyhan'ın diğer böbreğinin de Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde organ nakli bekleyen bir hastaya nakledileceği bildirildi.
     Doç. Dr. Erikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'da 2 gün içinde 3 organ bağışının gerçekleştiğini, bunun kendileri için mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.
     Organ bağışı konusunda Konya halkının oldukça duyarlı olduğunu dile getiren Erikoğlu, şunları kaydetti:
     ''2 günde 3 bağışın olması toplamda 7-8 hastanın hayatının kurtulması demektir. Ayrıca ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Çünkü diyalize giren hastaların maliyeti oldukça fazla oluyor. Nakiller gerçekleştikçe bu maliyetler azalıyor. Organ bağışı konusunda henüz Avrupa seviyesinde değiliz ama son bir kaç yıldır büyük artış var.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA