• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnternetten araç alanlar dikkat!
28 Kasım 2011 Pazartesi 19:51

İnternetten araç alanlar dikkat!

Dolandırıcıların sokakta herhangi bir aracın fotoğrafını çekerek sattığı ortaya çıktı.

Piyasadaki nakit sıkıntısı ve ÖTV'ye yapılan zamlar sebebiyle ikinci el oto satışlarının durgun olduğunu dile getiren Yanık, internet üzerinde yapılan satışlara dikkat çekti.

Sanal ortamda yapılan ikinci el oto fiyatlarındaki dengesizliğin galericileri mağdur ettiğini ifade eden Yanık, internet ortamında yapılan satışların hükümet tarafından düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Yanık, internetteki ikinci el oto satışlarına tepki göstermek için imza kampanyası başlattıklarını ve önümüzdeki hafta toplanan imzaları Maliye Bakanlığı'na göndereceklerini kaydetti.

"OTOMOBİLİNİZ İNTERNETTE SATIŞA ÇIKARILABİLİR"

Otomobil hayali kuran vatandaşlara dikkatli olmalı konusunda ikazlarda bulunan Yanık, dolandırıcıların yolda gördükleri herhangi bir aracın fotoğrafını çekerek internette satışa sunduğunu dile getirdi. Aracı almak isteyenlerden kapara adı altında para talep eden dolandırıcılarla ilgili şikayetler aldıklarını vurgulayan Yanık, "Aracı almak isteyenlerden hesap numarası vererek para yatırmalarını talep eden dolandırıcılar var. İnternetteki tokatçılıklara dikkat edilmeli. Dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra telefonu iptal edip, ortadan kayboluyor. Bu yüzden internetteki araç satışlarına kanuni düzenleme getirilmesi lazım" dedi.

İkinci el oto piyasasının yerinde saydığını belirten Yanık, 2011 yılında satışların çok durgun geçtiğini söyledi. Yanık, "2012 yılından da büyük bir beklentimiz yok. Piyasada nakit para sıkıntısı var. Sıfır araçlardaki cazip kampanyalar da ikinci el oto sektörünü bitirdi" şeklinde konuştu. Yanık, şehir içinde sıfır araç satışı yapan bayilerin ikinci el oto satmamalarını istedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA