• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnternetin en iyi ve hızlı olduğu ülke
06 Eylül 2012 Perşembe 11:55

İnternetin en iyi ve hızlı olduğu ülke

Yapılan araştırmaların sonucunda internetin en iyi ve en hızlı çalıştığı ülke belirlendi. Sıralamada İsviçre birinci sırayı alırken Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

Dünya Çapında Ağ Birliği'nin (WWW) kurucusu Tim Berners-Lee'nin sahibi olduğu WWW kuruluşu tarafından 61 ülkede internet kullanımı ve hızı konusunda yapılan araştırmada, dünyada en iyi bağlantının İsveç'te olduğu belirlendi.

Sıralamada İsveç'i ABD ve İngiltere takip ederken, Türkiye 27. sırada yer aldı.

Araştırma, dünyanın büyük bir kısmında internetin henüz "keşfedilemediğini" de ortaya çıkardı. Buna göre, Afrika'da sadece 6 kişiden biri internete ulaşabiliyor.

Ülkelerin internet kullanımlarını konu alan listenin sonunda Burkino Faso, Zimbabve ve Yemen yer alıyor.

Araştırmacılar, internet kullanımının dünya çapında bu denli düşük olmasını hızlı internetin pahalı olmasına ve sansür uygulamalarına bağlıyor.

Araştırmanın yapıldığı ülkelerdeki yüksek hızlı internetin yaklaşık olarak asgari ücretin yarısına tekabül ettiği de raporda öne çıkan noktalardan.

Berners-Lee, internetin ücretlendirilmesinin, milyarlarca insanın online olma ve bilgiye ulaşma hakkını kısıtladığını ifade etti.

Öte yandan araştırmada, 61 ülkenin yüzde 30'unun internetine hükümetler tarafından sansür uygulandığı da kaydedildi.

İnternetin artık hiçbir güç tarafından dünya çapında tamamen kesilemeyeceğini vurgulayan Berners-Lee, internetin açma/kapama düğmesinin olmadığını ve hiçbir gücün internet kesintisi yapamayacağını açıkladı.

Araştırma, OECD ülkeleri dışındaki diğer ülkelerde internet tabanlı şirketlerin sayısının hala çok düşük olduğuna da dikkati çekerken, internetin nimetlerinden yalnızca belli ülkelerin yararlandığını da ortaya koydu. AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA