• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnternet Zirvesinde çok sert tartışma
27 Mayıs 2010 Perşembe 12:52

İnternet Zirvesi'nde çok sert tartışma

İnternet Zirvesi'nde internet siteleri arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. En serti ntvmsnbc.com ile Milliyet.com.tr arasındaydı.
Modöratörlüğünü Cüneyt Özdemir'in yaptığı oturumda; Yurtsan Atakan (Akşam.com.tr) Ercüment İşleyen (milliyet.com.tr), Ünal Tanık (Haber7.com), Ahmet Yeşiltepe (NTVMSNBC.com.tr), Yavuz Semerci (gazeteport.com) sektörün sorunlarını masaya yatırırdı. Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın da izlediği oturuma, sitelerden haber çalınması meselesi damgasını vurdu.
 
Site yöneticileri, bir çok sitenin haberlerini çalmasından şikayet etti ve "biz maaş veriyoruz onlar bedavaya site yapıyor" denilidi.
 
ntvmsnbc.com'un Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, içerik çalınmasından şikayetçi olan Milliyet.com.tr'nin kendi özel foto galerilerini kaynak göstermeden kullandığı ve bunundan haber hırsızlığı olduğu suçlamasını yöneltti. Gazetelerin de kendi özel haberlerini bu şekilde kullandıklarını belirten Yeşitepe şunları kaydetti: "Bizim içeriğimizi en çok çalan Milliyet.com.tr. Her gün en az 2-3 kez foto galerimizi alıyorlar. Mesele de şu. Biz bir başlık atıyoruz, milliyet öyle bir başlık atıyor ki...  NTV bir sürü insan çalıştırıyor. sosyal sigortası ödeniyor, maaş veriliyor. Sonra bir bakıyoruz, başka bir sitede bizim haberi görüyoruz ama takla attırarak."
 
Ahmet Yeşiltepe'ye cevap veren Milliyet.com.tr'nin Yayın Yönetmeni Ercüment İşleyen ise 80 kişilik bir ekip olduklarını ve bu suçlamayı kişisel olarak almayacağını ifade etti.
Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ise ajanslara telif hakkı olarak her ay onbinlerce lira öderken kendi özel haberlerinin kaynak dahi belirtilmeden alınmasına tepki gösterdi. 
 
haber 7 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA