• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnternet kullanımı konusunda seminer verildi
09 Mart 2012 Cuma 09:38

İnternet kullanımı konusunda seminer verildi

Merve Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu velilerine Psikolojik Danışman Ali ARER tarafından Güvenli internet, TV ve Cep telefonunun olumsuz etkileri konulu seminer verildi.
Merve Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu velilerine Psikolojik Danışman Ali ARER tarafından “ Güvenli internet, TV ve Cep telefonunun olumsuz etkileri” konulu seminer verildi. Görüntüler ve slaytlar eşliğinde konuyu anlatan Ali ARER Televizyon ve internetin bilinçaltımızda meydana getirdiği tahribatı en aza indirmek için seyredilen film ve dizilere girilen sitelere oynanan bilgisayar oyunlarına dikkat edilmesi gerekir, diyerek şunları söyledi:
“Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji çocuk eğitimini olumsuz etkilemektedir. Günümüzde televizyon ve internet, her evde yer almakta ve herkesi farklı şekilde etkilemektedir. En çok etkilenen grubun ise çocuklar olduğu bilinmektedir. Televizyon, öğrenmeye en açık oldukları dönemde çocuklar ve gençler için önemli bir öğretim aracıdır. Velilerin daha bilinçli seçimler yaptıkları ya da kendilerine sunulanlardan daha az etkilendikleri öne sürülse de, televizyon programlarının yetişkinleri de yönlendirdiği bilinmektedir. İzleyici televizyondan temel olarak model alma yoluyla etkilenmektedir.
Gerek ülkemizde gerekse yurt dışında yapılan araştırmalar şiddet görüntülerini ve müstehcen görüntüleri izleyen çocuk ve ergenlerin bundan olumsuz bir şekilde etkilendiklerini kanıtlamıştır. Kontrolsüz internet kullanımı facebookta kişisel bilgi ve resimlerin paylaşılması beraberinde birçok olumsuz duruma da sebebiyet vermiştir.
Televizyonda çocuklarımızın izlediği dizi, film ve çizgi filmlerin içine subliminal tekniklerle yerleştirilen müstehcen yazı resim şekil ve imgeler çocuklarımızın kişiliğini ve gelişimini olumsuz etkilemektedir.
Televizyon ve internetin bilinçaltımızda meydana getirdiği tahribatı en aza indirmek için seyredilen film ve dizilere girilen sitelere oynanan bilgisayar oyunlarına dikkat edilmesi gerekir. Şu anda öğrencilerimizin kullandığı cep telefonları çok fonksiyonlu ve internete bağlanma özelliği olduğu için güvenli pakete geçilmesi gerekir. İnternet ve Cep telefonlarında güvenli internet çocuk ve aile profillerine geçilmesi elzemdir. En önemlisi de aile fertlerinin birlikte kaliteli zaman geçirmesi, sosyal kültürel faaliyetlerde bulunmaları haftada belli zaman dilimlerinde tv ve internetten uzak beraber  oyun-eğlence ve kitap okumayla geçirilmesi gerekmektedir." dedi.
HABER MERKEZİ
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA