• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Instagramda video paylaşımı başladı
21 Haziran 2013 Cuma 10:11

Instagram'da video paylaşımı başladı

Instagram beklenen video paylaşım özelliğini duyurdu
Fotoğraf filtreleme ve paylaşım platformu Instagram'ın uzun süredir, bu alanda en popüler mobil uygulamaların başında geliyordu. Ancak Twitter’ın Vine uygulamasını video paylaşım özelliğiyle birlikte geliştirmesi, Instagram’ı yeni arayışlara sürükledi. Mobil uygulamalar arasında popülaritesini kaybetmemek için, yeniden kendini yapılandıran Instagram, 20 Haziran’da Facebook etkinliğinde video uygulaması başlatacağını duyurmuştu. Dün yapılan Facebook etkinliğinde Instagram için video paylaşım özelliğini kullanıma açıldığı duyuruldu.
 
Instagram’ın yeni video paylaşım özelliğinde fotoğraf uygulamasında olduğu gibi 13 video filtresi olacak. Kullanıcılar uygulama ile 15 saniyelik videolar çekebilecekler. Rakibi Vine’da filtresiz ve 6 saniyelik video kaydetme özelliğine bakacak olursak, Instagram’ın bu alanda çok rekabetçi olacağını görebiliyoruz.
 
Instagram ayrıca Cinema adlı bir özellik de ekliyor. Bu özellik içerisinde barındırdığı görüntü dengeleme yazılımı ile videolarınızı daha temiz klipler haline getiriyor. Cinema özelliği şimdilik sadece iPhone 4S ve iPhone 5 üzerinde çalışacak. Uygulamada video kaydettikten sonra etiket desteği ile haber kaynağınızda yayınlamanıza imkan veriyor. Vine'dan farklı olarak videolar otomatik olarak başlayıp, sadece bir kez oynatılıyor.
 
Instagram’ın ayrıca yeni sürümünde görüntü sabitleme özelliği eklenmiş. Görüntü sabitleme özelliği ile yürürken, hareket halindeyken birinci sınıf, daha net ve güzel resimler çekebileceksiniz.   
 
Bu uygulama ile Facebook Instagram'ın Twitter’ın video uygulaması Vine’a rakip olduğu belirtiliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA