• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnsani yardımda Türk modeli
20 Temmuz 2013 Cumartesi 13:09

İnsani yardımda Türk modeli

TİKA Başkanı Çam, Türkiyenin uluslararası insani yardımda çıkar hesabına dayanmayan "Türk modeli"ni oluşturduğunu söyledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam,  BM Cenevre Ofisinde Kalkınma İnisiyatifleri kuruluşunun hazırladığı ve bu yıl 10'uncusu yayımlanan Küresel İnsani Yardım Raporu'nu değerlendirdi. Türkiye’nin uluslararası faaliyetlerdeki etkinliğinin sürekli artış gösterdiğine dikkat çeken Çam, raporda Türkiye’nin dördüncü sıraya yükselmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Bunun milletin ve devletin gücünü yansıtan bir sonuç olduğunu ifade eden Çam, Türkiye’nin önceki yıl resmi yardım artışlarında yüzde 99’luk artış yakaladığını ve bu alanda da birinci olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin, 2010 yılında da 970 milyon dolar, 2011’de 1,3 milyar dolar, geçen yıl da 2,5 milyar dolarlık dış yardım yaptığına dikkat içeken Çam, şunları söyledi:

“İnsani yardımda çıkar hesabı yapmayan Türk modeli oluşturduk. Dünyada böyle bir artış böyle bir hız hiçbir devlette yok. Aksine giderek azalmakta olan bir süreç var. Türkiye’nin acil insani yardımlarda da dünyanın dördüncüsü olması, Somali, Suriye ve Afrika’daki pek çok yardımlarda giderek sesini duyurması öncelikli olarak samimiyetini ortaya koyuyor. Giderek seslendirilen Türk modeli, Türk anlayışı, yani çıkar hesabı yapmayan oradaki insanların sıkıntılarını azaltmak üzere paylaşımcı bir yaklaşımla giden ve vakıf medeniyetinden, vakıf kültüründen gelen bir bakış açısı olarak algılanması gerektiğini ifade etmek gerekir.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA