• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnsan İnsanı Çekermiş sergisi açıldı
01 Haziran 2016 Çarşamba 23:48

'İnsan İnsanı Çekermiş' sergisi açıldı

80 yıllık süreçte 80 fotoğrafçının çektiği insan fotoğraflarına odaklanan "İnsan İnsanı Çekermiş" sergisi sanatseverlerle buluştu.

80 yıllık süreçte 80 fotoğrafçının çektiği insan fotoğraflarına odaklanan "İnsan İnsanı Çekermiş" sergisi sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Modern'de gerçekleşen serginin küratörü Merih Akoğul AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergideki eserlerin tamamının Türkiye'de çekilmiş insan fotoğraflarından oluştuğunu belirterek, "Bu fotoğraf sergisinde yaşayan, yaşamayan genç ve yaşlı fotoğrafçılar var. Siyah-beyaz ve renkli olmak üzere iki grup var. 80 fotoğrafçı bir senfoni çaldı, ben de küratör olarak orkestra şefliğini yaptım." dedi.

Serginin hazırlığının 6 ay sürdüğünü aktaran Akoğul, şöyle devam etti:

"Fotoğrafçıların kendilerinden ziyade, fotoğraflarından yola çıktım. Onları kitabın sayfalarında veya serginin duvarlarında bir araya getirip, nasıl bir enerji oluşturacaklarını hesaplamaya çalıştım. Çünkü bu fotoğraf sergisinin mimarisi, mühendisliğinden daha fazla. Burada akademisyenlerden sokak fotoğrafçılarına, stüdyo fotoğrafçılarından gazeteci fotoğraflarına, yıllar önce büyük makinelerle çekilmiş fotoğraflardan cep telefonuyla çekilmiş fotoğraflara kadar bir panorama yer alıyor."

"Fotoğrafın alaylısı, okullusu yok"

Akoğul, serginin bir koleksiyon sergisi olduğuna işaret ederek, "Burada bulunan fotoğrafların tümü İstanbul Modern'in kendi arşivinde bulunan eserler oluyor. Türkiye fotoğrafındaki sınıfları ve sınırları kaldırmak üzerine kurulu bir fotoğraf sergisi. Çünkü fotoğrafın alaylısı, okullusu yok. İyi çekilmiş her fotoğraf, paydaları eşitlendiğinde eş düzeydedir." diye konuştu.

Sergi, 18 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA