• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnşaat sektörünün hareketlenmesi evliliğe mi bağlı?
12 Mart 2009 Perşembe 11:17

İnşaat sektörünün hareketlenmesi evliliğe mi bağlı?

İMO Konya Şubesi, MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmazı makamında ziyaret etti.

İMO Konya Şube Sekreter üyesi Ali Çınar, Yönetim kurulu üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Ali Köken, H. Hüseyin Esfendiyar, Emre Torun ve Faruk Uluar, MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, inşaat ve sanayi üretim sektörleri üzerinde, yapılması gerekenler konuşuldu. MÜSİAD Konya Şubesi hakkında bilgi veren Başkan Korkmaz, yatırımcılara ve İşadamlarına gereken desteği vermeye hızla devam edeceklerini söyledi.

Aslan Korkmaz inşaat üretiminin öneminden bahsederek, yapılan bir araştırmaya göre Konya’da her yıl binlerce gencin evlendiğini ve bu gençlerin evliliklerden sonra yeni konutlarda oturduğunun tespit edildiğini söyledi. Ayrıca Korkmaz, “Evlenen çiftlerin sadece %3 lük kısmının ailelerinin yanında, geri kalan %97 lik kısmın ise kendilerine ait bir evde oturdukları ortaya çıkmıştır. Buda bize, her yıl binlerce gencin oturmak için kendi evlerine taşınma ihtiyacı hissettiğini ve yeni konut ihtiyacının ortaya çıktığını göstermektedir. Buda İnşaat üretimindeki talebin çoğalmasıyla piyasaların hareketleneceği kanısını doğurmaktadır” şeklinde konuştu.

Ziyarette inşaat sektörü hakkında bilgi veren İMO Konya Şube Sekreter Üyesi Ali Çınar ise, inşaat sektörünün ekonominin lokomotiflerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, İnşaat sektörünün hareketlenmesi ile diğer birçok sektöründe canlılık kazanacağının altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, İMO Yönetim Kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA