• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnşaat sektöründe öncelikli sorun: Medaş
01 Temmuz 2011 Cuma 12:03

İnşaat sektöründe öncelikli sorun: Medaş

MÜSİAD Konya Şubesi İnşaat Sektör Kurulu toplantısını yaptı.
MÜSİAD Konya Şubesi İnşaat Sektör Kurulu toplantısını yaptı. İnşaat sektöründe yer alan müteahhit ve tedarikçi firma üyelerinin katıldığı sektör kurulu toplantısında inşaat sektöründe yaşanan sıkıntılar konuşuldu. Toplantıda özellikle Medaş’la yaşanan sorunlar ön plana çıktı.
 
 MÜSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen inşaat sektör kurul toplantısına KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’da katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sektör Kurulları Başkanı İbrahim Özen MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. MÜSİAD’ın Konya sorunlarında her zaman duyarlı olduğunu vurgulayan Özen, Konya’nın sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının bulunmasında MÜSİAD olarak var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
 Daha sonra İnşaat Sektör Kurulu Murat Çankırlı başkanlığında sorunlarını tartıştı. Toplantının ilk gündem maddesi Medaş’la yaşanan sıkıntılar oldu. Medaş’ın inşaat firmalarıyla barışık olmadığına dikkat çeken İnşaat sektör kurulu üyeleri, “Medaş bizlerden haksız miktarda ücret talep ediyor, kendisinin yapması gereken işlerlerde, müteahhitlerin yapmasını ya da ücret ödemesini istiyor. Birçok konuda Medaş’la sıkıntı yaşıyoruz. Bize çözüm yerine, çözümsüzlükler yaşatıyorlar” dedi.
 
Konya’da kayıt dışı müteahhitliğin artmasından şikâyet eden sektör üyeleri, önüne gelenin müteahhitlik yapmasının birçok sorunu beraberinde getirdiğini, bu noktada Türkiye genelinde A klasmanında rekabet edebilecek, markalaşmış Konyalı firma sayısının artması gerekliliğine vurgu yaptı.
  
İnşaat maliyetlerinin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken inşaat sektör kurulu üyeleri, “Türkiye’de maliyetler her geçen gün daha da artıyor. Bu noktada kapı, pencere, havalandırma, yalıtım gibi ürünlerde standartlar getirilmeli. Avrupa ülkelerinde bu standartlar uygulanıyor ve maliyetlerde ciddi miktarda düşüş yaşanıyor” dediler.
Toplantıda söz alan KTO Başkanı Selçuk Öztürk kendisinin de inşaat sektöründe yer alan bir firmasının olduğunu hatırlatarak, “ İnşaat maliyetleri ciddi olarak yükseldi. Bizim daha iyi rekabet edebilmemiz için malzeme maliyetini düşürmemiz gerekiyor. Malzeme imalatı ve kullanımında standartlar olmalı” şeklinde konuştu.
 
 İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar da sektörde yaşanan sıkıntıları bildiklerini ifade ederek, “ Sektörün sıkıntılarının çözümü noktasında ortak hareket etmemiz gerekli. Bu noktada biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Son olarak sözü alan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğunu belirterek, “ Biz sektör kurullarında sorunların konuşulmasını istiyoruz. Sorunları konuşursak çözüm yollarını bulabiliriz” dedi.

Toplantıda, Konya İnşaat sektör fuarına katılımcı ve ziyaretçi sayısının arttırılması, Koski ile yaşanan sorunlar, Yapı denetim firmalarının birlikte hareket ederek yarattığı sıkıntılar, İş bitimi sözleşmelerinde yaşanan sorunlar, Belediyelerle yaşanan sıkıntılar gibi konularda ön plana çıktı. MÜSİAD İnşaat Sektör Kurul Başkanı Murat Çankırlı, sorunların ilgili mercilere iletilmesi için toplantılarının arttırılacağını, bundan sonrada sektör sorunlarında KTO ve ilgili meslek odalarıyla ortak hareketle çözüm yolları arayacaklarını söyledi.

 

 

 

 

YORUMLAR
gec kalmıs ama yerınde bır toplantı
salih özkan
sektorumuz acısından gec kalınmıs bır toplantı fakat müsaid öncelıgınde yapılması sektorumuze ferahlık ve rahatlık getıreektır.
78.186.113.204
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA