• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnovasyonda yerli yarış otomobili sürprizi
02 Haziran 2014 Pazartesi 10:32

İnovasyon'da yerli yarış otomobili sürprizi

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından İzmir'de düzenlenen İnovasyon Haftası'nın ikinci gününde Türk iş dünyası bilim insanlarına ve katılımcılara inovasyon tecrübelerini anlattı. Onuk Taşıt Sanayii CEO'su Ekber Onuk, yapım aşaması devam eden ilk Türk yarış arabası Onuk Sazan LM'nin plan ve görsellerini ilk kez İnovasyon Haftası'nda paylaştı.

 

Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) organizasyonluğunda inovasyon kavramını Anadolu'ya yaymak amacıyla İzmir'de düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası ikinci günü; İrlandalı konuşmacı Gearoid Mooney'in 'Kobilerde İnovasyon' sunumuyla başladı. İşadamları ve üniversite öğrencilerinin birlikte inovasyonu tartıştığı ve büyük ilgi gören kariyer etkinliğine ise Türk iş dünyasından Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, TEB Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, Kale Grubu Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, Onuk Taşıt Sanayi CEO'su Ekber Onuk ve THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur katıldı.

YERLİ YARIŞ ARABASI SÜRPRİZİ

Türk İş Dünyası paneli konuşmacılarından, Onuk Taşıt Sanayii CEO'su Ekber Onuk, büyük bir sürpriz yaparak, tasarladıkları ilk yerli yarış arabasının gerçek görsel ve planlarını katılımcılarla paylaştı. Yıllar önce üretilen Anadol otomobil ekibinde de yer alan Onuk, aracın çok yakında hazır olacağını ve önümüzdeki yıldan itibaren yarışlara katılabileceğini söyledi. Aracın markası Onuk model ismi ise Sazan LM olacak. Sazan ismi, Onuk'un kaybettiği mühendis oğlu Kaan Onuk'un lisedeki takma adı. Araçla ilgili bilgiler veren Onuk, yaklaşık 9 yıldır çalışmaların sürdüğünü söyledi. Onuk, yerli otomobil için ise 'Türkiye'de arabanın feriştahını yapacak bilgi ve teknik altyapı var. Önemli olan bunun bir yol haritasını çıkartmak ve bu doğrultuda ilerlemek. Bu şekilde başlanan bir tasarım/üretim süreci mühendislik ekibi için çok ciddi bir eğitim süreci oluşturacak, bu çekirdek takım gelecekteki yılda 200-300.000 ünitelik üretimler için deneyim sahibi olacaktır. Türkiye'de bu tarz bir ekibi oluşturacak eleman kaynağı mevcuttur.' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN DİJİTAL PLATFORMU TARTIŞILDI

İkinci gün öğleden sonra etkinliği; 'Türkiye'nin Dijital Platformu' paneli ile sürdü. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Şeref Oğuz'un moderatörlüğünü yaptığı panelde, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Uğur Candan dijital platformu tartıştı. Türkiye İnovasyon Haftası İzmir etkinliği, Türk Mucitler ve Akademisyenler paneliyle tamamlandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA