• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İngiltere trilyonluk petrolden olabilir
15 Eylül 2014 Pazartesi 12:11

İngiltere "trilyonluk" petrolden olabilir

İskoçya’nın bağımsızlığının, İngiltere’nin Kuzey Denizi petrol yataklarından elde edilebilecek 1 trilyon sterlin değerindeki gelirini riske sokacağı endişesine yol açıyor.
İskoçya’daki referanduma günler kala farklı şirketlerin yaptığı kamuoyu anketlerinin hemen hepsinin sonucunun birebirine çok yakın olması, İskoçya’nın bağımsızlığı halinde İngiltere’nin enerji geliri konusundaki endişesini artırıyor.
 
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan enerji uzmanları da bu konuya dikkati çekiyor. Andrews Kurth enerji şirketi Dubai Ofisi Yönetici Ortağı ve Enerji Hukuku Uzmanı Hugh Fraser, İngiltere için Kuzey Denizi’ndeki petrol ve doğalgazın çok önemli olduğunu belirtti.
 
Bu zamana kadar 1970’li yıllardan beri Kuzey Denizi’ndeki petrol rezervlerinden 1,1 trilyon sterlin değerinde gelir elde edildiğini dile getiren Fraser, "Bunun yaklaşık 330 milyar sterlinlik kısmı sadece şirketlerden elde edilen vergilerden geldi. Son verilere göre bölgede hala yaklaşık 16,5 milyar varillik rezerv mevcut. Bunun bugünkü fiyatlardan karşılığı yaklaşık 1 trilyon sterlin. Bölgede 1 trilyon dolarlık daha gelir söz konusu" diye konuştu.
 
İskoçya’ya daha yakın bir bölgede yer alan Kuzey Denizi’nde petrol ve doğalgaz rezervlerinin aktif olduğunu vurgulayan Fraser, "rezervin bitmek üzere olduğu" yönündeki iddialara da karşı çıktı. Bazı enerji uzmanları ise Kuzey Denizi’nde 30-40 yıl boyunca çıkarılabilecek 15-24 milyar varil petrol rezervinin bulunduğunu tahmin ediyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA