• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İngiltere heyetinden Selçuka ziyaret
20 Nisan 2012 Cuma 10:18

İngiltere heyetinden Selçuk'a ziyaret

Çok uluslu kurumların çalışma alanlarını araştırmak amacıyla İngilterede 16 farklı üniversiteden akademisyenlerin ve öğrencilerin kurduğu Dialogue Society üyeleri, Selçuk Üniversitesini tanımak...


Çok uluslu kurumların çalışma alanlarını araştırmak amacıyla İngiltere’de 16 farklı üniversiteden akademisyenlerin ve öğrencilerin kurduğu Dialogue Society üyeleri, Selçuk Üniversitesi’ni tanımak üzere Konya’ya geldi.  Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret eden İngiliz heyet, Üniversitesinin potansiyeli ve öğrencilere sunulan imkanlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “ Selçuk Üniversitesi bünyesinde 47 ülkeden 721 öğrenci eğitim görüyor. Çok ulusluluk açısından üniversitemiz güzel bir örnek.” dedi.

“SELÇUK’U TANIMAK İSTİYORUZ”

Türkiye’deki çok uluslu çalışma gruplarını araştırmak için ‘Welcome Pack Multi Culturalism’ çalışması kapsamında gelen Dialogue Society’nin Londra Temsilcisi Prof. Max Farrar, “Farklı kültürlerdeki insanların bir arada nasıl uyum içinde yaşadıklarını, bunun iş verimine getirdiği avantajları ve dezavantajları araştırıyoruz. Çalışmalarımız Londra’da başladı ve çeşitli üniversitelerden farklı branşlardaki akademisyenler bu çalışmanın yürütülmesine katkı sağlıyor. Konya’da da Selçuk ve Mevlana Üniversiteleri’nde araştırmalar yapmaya geldik. Farklı uluslardan gelen öğrenciler Konya’ya ve üniversiteye uyum süreçleri, karşılaştıkları sorunlar ve çalışma ortamlarını inceliyoruz. Londra’da gerçekleştirdiğimiz çalışmaları burada da yapmak istiyoruz ve Selçuk Üniversitesi’ni yakından tanımak istiyoruz.” dedi.

TANITIM SUNULARINI İLGİYLE İZLEDİLER

Selçuk Üniversitesi tanıtım sunusunu Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Banu Uslu, büyük mutasavvuf Mevlana Celaleddin Rumi’nin yaşamı ve fikirlerini konu alan sunuyu ise Okutman Şenay Soytürk yaptı. 25 kişiden oluşan heyet, her iki sunuyu da ilgiyle izledi. Ardından da üniversitenin eğitim, kültür, sosyal ve sportif faaliyetleri ile ilgili merak ettikleri konularda bilgiler aldı. Heyet adına Prof. Max Farrar, Rektör Gökbel’e ziyaretin anısına hediye takdim ederken Gökbel de heyet üyelerine Üniversitenin tanıtım materyalleri ile Mevlana’nın Mesnevi’sini armağan etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA