• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnek kurtarma operasyonu!
16 Ağustos 2012 Perşembe 11:39

İnek kurtarma operasyonu!

Konyanın Beyşehir ilçesinde inşaat alanındaki foseptik çukuruna düşen gebe bir inek, sahipleri ile kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde inşaat alanındaki foseptik çukuruna düşen gebe bir inek, sahipleri ile kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı.
Yeni Mahalle’de, Engelliler Okulu inşaat alanında yaklaşık 3 metre derinliğindeki foseptik çukuruna bir ineğin düştüğünün haber verilmesi üzerine belediye ekipleri adrese sevk edildi. İnşaat alanındaki tuvaletin foseptik çukuruna düşen ineği bulunduğu yerden kurtarabilmek için seferber olan görevliler ve hayvan sahipleri, balçığa saplanan hayvanı çıkarmak için ter döktü. Belediyeye ait iş makinesi önce foseptik çukurunun kenarında yol açtı, ardından ineğin çıkarılacağı bölgeyi kazdı. Boynuzlarından urganla bağlanan inek iş makinesinin kepçesi tarafından çekilmesine rağmen ipin kopması üzerine çukurdan çıkarılamadı. Faaliyetlerden netice alınamayınca hayvan sahipleri evden zincir talebinde bulunurken, inşaat alanından getirilen palet kayışı çalışmalara destek verdi. İnek, uzun uğraşların ardından yaklaşık bir saat süren bir çalışma sonrasında bulunduğu yerden güçlükle çıkarılabildi. Çukurdan çıkarılan ineğin yüzünü sahibi pet şişe içerisindeki suyla yıkarken, belediye görevlilerine yardımlarından dolayı teşekkür etti.
İnek sahibi Mehmet Çamlıca, inşaat alanının çevresindeki arazide sürüler arasında otlayan ineğinin tuvalet çukuruna düştüğünü gördüğünü belirterek, “Yetişeyim dedim ama yetişemedim. İnsan gücüyle de olacak bir şey değildi ve haber verdik ekip geldi. Ardından ineği çıkardık. İnek gebe ve birkaç sonra doğum yapacak” dedi. Çamlıca, sürülerini çevrede ve göl sahilinde otlattıklarını, düşme olaylarının zaman zaman yaşanabildiğini de kaydederek, “Daha önce de yine başımıza gelmişti. Öğretmenevi binasının dibindeki çukura dana düştü. Kepçeyle çıkardık. Buraların her tarafı kuyu; takip etmezsen anında gidebilirler” diye konuştu.
İneğin düştüğüne tanık olan inşaat görevlisi Cuma Koca da, ineğin düştüğü tuvalet gideri olan çukurun üzerinin kalaslarla ve kontraplaklarla kapalı olduğunu belirterek, “Normal arazi olduğu için etrafı çevrilmemiş. O yüzden burada inekler serbestçe geziyor. Zaman zaman inşaat alanına da girerek yanımızda geziyor. Bu hayvanın burada düştüğünü gördük. Çukurun üzeri kapalıydı ama hayvan ağır olduğu için çöktü” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA