• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İndirimler ikinci eli vurdu
11 Nisan 2009 Cumartesi 13:14

İndirimler ikinci eli vurdu

Beyaz eşyada ÖTV ve KDV'de yapılan indirimlerin ardından dar gelirli vatandaşların da yeni ürün almak için mağazalara akın etmesi en çok ikinci el satan dükkânları vurdu.
Beyaz eşyada ÖTV ve KDV'de yapılan indirimlerin ardından dar gelirli vatandaşların da yeni ürün almak için mağazalara akın etmesi en çok ikinci el satan dükkânları vurdu. Siftah bile yapamadan eve gittiklerini söyleyen ikinci el ürün satan esnaflar, satışların durma noktasına geldiğinden dert yanıyor.
 
İkinci el eşyalara özellikle eşinden ayrılanlar, bekârlar ve öğrencilerin rağbet gösterdiğini söyleyen Murat Gedik, satışların öğrenciler sayesinde biraz hareketlilik kazandığını anlattı. ÖTV indiriminden önce az-çok satış yapabildiklerini ifade eden Gedik, "Yeni ürün satışlarında taksit yapıldığı için alınması kolay oluyor. Üstelik indirimli ve garantili oluyor. Bu da ikinci el satışlarını olumsuz etkiliyor" dedi.
 
25 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Gedik, yeni çıkan makinelerin ucuz olmasına rağmen yeterli kalitede olmadığını öne sürdü ve, "Eskiden bir makine 10-15 sene idare ederdi. Şimdi 5 yılda bozuluyor ve kullanılamaz hale geliyor. Üstelik tamir olanağı da olmuyor." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA