• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İndirim beklerken ZAM geldi
28 Aralık 2010 Salı 10:37

İndirim beklerken ZAM geldi

Tüketici indirim haberi beklerken bugün bir zam haberi daha geldi. Benzin fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere 7 kuruş zam yapıldı.

Tüketici indirim haberi beklerken bugün bir zam haberi daha geldi. Benzin fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere 7 kuruş zam yapıldı.

Buna göre 95 oktan benzinin litresi yüzde 1,85'lik artışla 3,91 liraya, 97 oktan benzin ise 3,98 liraya çıktı.

Zaman'dan İsmail Altınsoy'un haberine göre, düzenleme, litre fiyatına 7 kuruş zam olarak yansıyacak. Böylece benzinin litresi yeniden 4 lira sınırına dayandı. Geçen hafta motorine de 7-8 kuruşluk zam gelmişti. Benzine bugünden geçerli olmak üzere 7 kuruş zam yapıldı. Dün akşam bazı şirketler tarafından bayilere bildirilen zamlar, bugünden itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacak.

Tüketicilerin büyük tepkisi üzerine Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sektör temsilcileriyle fiyat indirimi için bir araya gelmişti. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili geniş katılımlı toplantılar yapılmasına rağmen tüketiciyi sevindirecek bir karar çıkmamıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız toplantılar sonrası 'rafineri ve akaryakıt dağıtım şirketlerinden indirim için jest beklediklerini' söylemişti. Rafineri ve dağıtım şirketleri de pompaya 2 kuruş olarak yansıyan bir indirim yapmıştı. İndirimden kısa süre sonra ise motorine 8 kuruşluk zam yapılması tepki aldı. Akaryakıt ana dağıtım şirketi ve bayilerin temsilci kuruluşları, son zamların ham petrol ve döviz kurlarındaki artışlardan kaynaklandığını açıklamış ve ucuzluk için Maliye'den yüksek vergilerin indirilmesini istemişti. Tüketicinin akaryakıta ödediği her 100 TL'nin 65 lirası ÖTV ve KDV olarak doğrudan devlete gidiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA