• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnanmayan ölçsün!
21 Mayıs 2013 Salı 16:35

'İnanmayan ölçsün!'

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesi, Nasreddin Hoca Türbesi önündeki Nasreddin Hoca Meydanında yaptığı düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında meydana yapılan ve Nasreddin Hocanın...
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Nasreddin Hoca Türbesi önündeki Nasreddin Hoca Meydanı’nda yaptığı düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında meydana yapılan ve Nasreddin Hoca’nın Fıkrası’ndan esinlenen ‘İnanmayan Ölçsün Anıtı’, Akşehirlilerden ve ilçeye ziyarete gelenlerden büyük ilgi görüyor.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Turizm Vadisi Projesi kapsamında yaptıkları çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Akşehir’de Nasreddin Hocamıza sormuşlar ‘Dünyanın ortası neresidir?’ diye, Hoca da ‘Dünyanın ortası burasıdır’ yani Akşehir’dir demiş. Biz de buna istinaden ‘Dünyanın Ortası Akşehir’ ifadesini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla bir simgeyi ve anıtı Nasreddin Hoca Meydanı’na yaptık. Bu anıtımızın üzerinde de dünyanın ve ülkemizin çeşitli şehirlerine tabelalarla ‘Dünyanın Ortası Akşehir’den uzaklıklar yer almakta. Biz buradan tüm dünyaya şunu söylüyoruz; ‘Dünyanın Ortası Akşehir’dir, inanmayan ölçsün” dedi.
Nasreddin Hoca’nın ‘İnanmayan Ölçsün’ fıkrasından esinlenerek yaptırılan anıtın en altında ‘Dünyanın Ortası Burasıdır’ ifadesi yer alırken, en üstte ise bir dünya ve dünyanın üzerinde ise ‘İnanmayan Ölçsün’ yazısı yer alıyor. Ayrıca anıtın dikildiği direk üzerinde de Dünya’nın Ortası Akşehir’den, Türkiye’deki ve Dünya’nın çeşitli ülkelerindeki şehirlere uzaklıklar kilometre olarak yer alıyor. Geceleri ışıklandırılması ile daha da dikkat çeken anıt, Akşehirlilerden ve ilçeye ziyarete gelen turistlerden de ilgi görüyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA