• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnanç Özgürlüklerinde 188. hafta
25 Haziran 2011 Cumartesi 16:58

İnanç Özgürlükleri'nde 188. hafta

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 188. Hafta Basın Açıklaması kayalıpark meydanında saat 12:30 da yapıldı.
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 188. Hafta Basın Açıklaması kayalıpark meydanında saat 12:30 da yapıldı.
 
 
Ersoy Kağnıcıoğlu'nun yaptığı basın açıklamasında "Biz Mescid-i Aksa’nın gerçek sahiplerinin ve onun hakiki misyonunun yanındayız" denildi. İşte Kağnıcıoğlu'nun açıklama metni;

"Rahman, Rahim, Allah’ın adıyla

Kulu Muhammed'i geceleyin, Mescid-i Haram'dan kendisine bazı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O'dur. (İsra Suresi 1. Ayet)  

Sevgili dostlar, değerli basın mensupları;

Dünya, kendi tarihinden bağımsız dönmüyor. Tarih de peygamberlerin ayak izleri ile şekilleniyor. Dînî, sosyal, siyasal ve kültürel olaylar peygamberlerin misyon ve vizyonları etrafında gelişiyor. Medeniyetler onların getirdikleriyle belirginleşiyor; dünyamızın bayındırlığı onlarla kaim oluyor.

İbrahimî imamet, İbrahim (a.s)’ın soyu ve yolu üzerinden devam ederken İshak (a.s)’ın çocukları olan İsrailoğulları, kadim dönemlerde insanlığa rehberlik ettiler. Onlara bayındırlık ve medeniyet öğrettiler, yeryüzü ıslahının öncüleri oldular. Uzun yıllar alemlere üstün kılınan İsrailoğulları, inançlarını bozup kitaplarını tahrif edince Allah onların bu imamet vazifesine son verdi.

İbrahim (a.s)’ın öteki oğlu İsmail de bu rehberliğin varislerindendi. Onun yolunu ve misyonunu Araplar da tahrif edip terk edince yeryüzü cahiliyyenin en karanlık dönemlerini yaşadı. Bu iki yüce peygamberin babaları İbrahim önderliğinde her ikisi de birer mabed inşa ettiler. İsmail ve İbrahim (as)’ların eliyle inşa edilen Kâbe bu rehberliğin merkezi iken, İshak ve İbrahim (as)’ların eliyle inşa edilen Mescid-i Aksa da bu rehberliğin bir başka merkezi oldu. İbrahimî rehberlik Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa ile iki ayrı kolda sembolleşti.

Allah Muhammed (as)’ı peygamber gönderince bu imamet onun elinde birleşti cem oldu. Çünkü o, son peygamber, son nebidir. O, İsra ve Miraç hadisesi ile İsmail ve İshak’ın imametini kendi şahsında cem etti. İsra, İbrahimî imametin Muhammed (as)da birleşmesidir.

Tarih bu misyon ve vizyonun sahipleri ve buna muhalefet edip bu hakkı gasp etmek isteyenlerin çatışmasından ibarettir. Bugün de bu çatışma devam etmektedir.

Biz tarafımızı belirledik;

Muhammed (as)’ın olduğu taraftayız.

Biz Mescid-i Aksa’nın gerçek sahiplerinin ve onun hakiki misyonunun yanındayız.

Kâbe ile Mescid-i Aksa’nın ilahi vahdetinin ve evrensel birlikteliğinin yanındayız. Bunu bölmek ve parçalamak isteyenlere hiçbir suretle müsaade etmeyeceğiz! Muhammed (a.s)’ın miracı İbrahimî imametin maksadına yöneliktir.

Miraca giden yol Aksa’dan geçer. İsra karanlığı bitirmek için aydınlığa Miracın başlangıcıdır. İsra’nın mekanı, Kudüs’ün özgürlüğü, Mescid-i Haram’ın kıyam merkezi olmasını garanti altına alır. İsra, Aksa’yı kuşanarak evrensel imamete yürümektir.

Müslümanların ilk kıblesi, İbrahimî imametin ikinci merkezi Süleyman (as)’ın saltanat yurdu, İsa (as)’ın peygamberlik makamı Kudüs-ü Şerif bugün işgal altındadır. Kudüs’ü gündem etmeyen her miraç programı maksadından ve hedefinden uzaklaşmış programlar olacaktır.

Kudüs hiçbir suretle pazarlık konusu edilemez. Çevresi de mübarek kılındığı için, çevresi de pazarlık konusu edilemez ve Kudüs Mescid-i Aksa’dan, çevresi Kudüs’ten ayrı düşünülemez. Ve müslümanların mücadelesinin merkezinde özgür bir Kudüs vardır. Ve çabalarımız ‘’Kudüs Özgür Olsun Diye’’dir.

Yürüyüşümüz İsra, namazımız Miraç, zekatımız arınma, oruçlarımız kalkan, rehberimiz Kur’an, imamımız Muhammed (a.s), ölümümüz şehadet, mekanımız cennet olsun.

Dünyanın darüsselam Kudüs’ün özgür olduğu günlerde buluşmak üzere hepinizi 199. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah’a emanet ederiz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA