• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri toplandı
05 Mayıs 2012 Cumartesi 16:54

İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri toplandı

Her hafta düzenli olarak bir araya gelen ve 243. Buluşmasını gerçekleştiren İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri, İslam Dininin bir ideolojiye ihtiyacı olmayacağını, İslamiyetin Allahın gönderdiği
Her hafta düzenli olarak bir araya gelen ve 243. Buluşmasını gerçekleştiren İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri, İslam Dini’nin bir ideolojiye ihtiyacı olmayacağını, İslamiyet’in Allah’ın gönderdiği, hak din olduğunu dile getirdi.
İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri, İslam Dini’nin ideolojilere sürüklendiğini söylemek ve gündemi değerlendirmek için 243. kez Kayalıpark’ta bir araya geldi. Platformun sözcüsü, Ersoy Kağnıcıoğlu, İslam Dini’nin bir ideolojiye ait olamayacağını söyleyerek, “İslam Allah’ın dinidir. Müslümanlar da bu dine inanan ve hayatlarını bu dine göre şekillendiren insanlardır. Din tamamlanmış ve kemale ermiştir. Herhangi bir eksikliği nakısı ve kusuru da yoktur. Başka bir dinden, başka bir inançtan veya başka bir ideolojiden etkilenmesi veya alacağı bir şeyin olması düşünülemez. Herhangi bir inanç veya ideoloji ile de adı bir arada anılamaz. Müslümanlarında başka bir adla birlikte anılmaya ihtiyaçları yoktur” dedi.
 
KENDİ DÜŞÜNCEMİZE SAHİBİZ

Müslümanların başka söylem ve yaşayış biçimlerine ihtiyaçları olmadığını söyleyen Kağnıcıoğlu, “Kapitalist yaşam biçimine sahip Müslüman anlayışına tepki göstermek makul ve gerekli bir tavırdır. Kuran’ın dünyevileşme diye ifade ettiği vasfın içerisine giren ahireti öteleyen bu yaşam biçimini de reddetmek zorundayız. Fakat kapitalizme karşı oluşumuz bizi sosyalizmin ve solun kucağına da itmemelidir. İki cahiliyenin birine karşı çıkmak diğerini kabul etmeyi veya desteklemeyi gerekli kılmaz. Biz Müslümanlar olarak kendimizi ifade edecek tüm anlayış ve birikime sahibiz. Başkalarının anlayışlarına, yaşam biçimine ve söylemlerine ihtiyacımız da yoktur” diye konuştu.
 
ZULMÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

1 Mayıs İşçi Bayramı hakkında da ifadelerini dile getiren Kağnıcıoğlu, “1 Mayıs İşçi Festivaline Müslümanlardan bir grubun katılması sadece kendi düşünce ve inançlarını ifade eder. Ne buraya katılmayanları ve bu anlayışa sahip olmayanları emperyalizm yanlısı kılar ne de katılmayanların emperyalizme karşı olmadığını ortaya çıkarır. 1 Mayıslara ve kökeni cahiliye olan herhangi bir bayrama katılmayacağız. Ve onların İslam’ın şiarlarını birlikte yükseltmeyeceğiz. Sadece emperyalizme ve kapitalizme değil zulmün her türlüsüne karşı çıkışımızın sebep ve Saiklerini dinimizden almaktayız. Başka bir itici güce de ihtiyaç duymuyoruz” ifadelerini kullandı. “Halkların zulmedilmesine her zaman karşıyız” diyen Kağnıcıoğlu, “Arap Baharı iye adlandırılan sosyal vakıanın İslam dünyasına yönelik yeni baskı ve zulümlere evrilmesi ve İslam dünyasında yeni işgallerin sebebi olarak sunulmasından endişe etmekteyiz. Suriye’de ki İslami olmayan adaleti gerçekleştirmeyecek ve halkların mazlumiyetini gidermeyecek her çözüm anlayışına karşıyız. Emperyalist batının ve onların işbirlikçilerinin çözüm önerilerinin mevcut zulmünden daha büyük zulümler getireceğinin tedirginliği içerisindeyiz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA