• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmzalar tamamlandı TBMMye gönderildi
04 Ekim 2012 Perşembe 10:52

İmzalar tamamlandı TBMM'ye gönderildi

Akçakale'deki saldırının ardından tezkere için imzalar tamamlandı ve görüşülmesi için TBMM'ye gönderildi. Nefeslerin tutularak beklendi Tezkere Meclis'ten çıkacak mı?
CHP KARARINI VERDİ
CHP tezkere konusunda tavrını belirlemek için kapalı grup toplantısına girdi. Toplantıya girmeden önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kılıçdaroğlu Akçakale açıklamasında, " Türkiye güçlü devlet. Türkiye sağduyulu davranmalı." dedi.
Kapalı grup toplantısı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, savaş tezkeresi olduğu için hayır deme kararı aldıklarını açıkladı.
MHP'NİN KARARI MERAK EDİLİYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün gece boyunca kurmaylarıyla 'çoklu senaryolar' üzerinden enine boyuna bir değerlendirme toplantısı yaptı. Bugün de parti yöneticileri yeniden bir araya gelerek, hükümetin gerekçesi doğrultusunda bir değerlendirme daha yapacak.
51 milletvekili bulunan MHP'nin Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Türkiye'nin Suriye politikasında geldiği safha çok boyutlu ve çok dikkatli olmamızı gerektiriyor. Hükümetin gerekçesi yeni ortaya çıktı ama biz dün gece bazı senaryolar altında değerlendirmeler yaptık. Hem kendi bilgilerimiz, hem dış dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz" dedi. MHP'nin Türkiye'nin milli menfaatlerini dikkate alacak bir tavır alacağını vurgulayan Vural, ancak bu tavrı belirlerken çok dikkatli olduklarını bir kez daha tekrarladı. Vural, tezkere konusunda partinin grup kararı alıp almayacağı sorumuza ise, henüz bu konuda karar vermedikleri belirtti.
BDP HAYIR DİYECEK
BDP adınan bir açıklama yapan Pervin Buldan tezkereye 'hayır' diyeceklerini söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA