• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İMH insan odaklı çalışıyor
02 Şubat 2015 Pazartesi 09:31

İMH insan odaklı çalışıyor

YUSUF KARAKAŞ-İSMAİL POÇAN / YENİHABER

Gazetemizi ziyaret eden İnsan ve Medeniyet Hareketi Heyeti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tüm çalışmaların odağında İnsan olduğunu kaydeden Hareketin Konya Başkanı Adem Ceylan, artık bir yara haline dönüşen konulara dikkat çekerek, çözüm önerisi sunmaya çalıştıklarını kaydetti. 

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan ile Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Uyar, Başkan Yardımcısı Vehbi Demirci, Tanıtım Komisyonu Üyeleri Neşet Kırdar ve Fikret Akdiş gazetemizi ziyaret etti. Heyet, Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’na  çalışmalar hakkından bilgi verdi.


TEFSİR DERSLERİ AĞIRLIK TEŞKİL EDİYOR


Yaptıkları çalışmaları çeşitlendirdiklerini söyleyen Başkan Adem Ceylan Zindan kale katlı otoparkında iki yıldır devam eden bir Kur’an Kursu olduğunu söyledi. Vatandaşlara yönelik farklı etkinlikler hayata geçirdiklerini ifade eden Adem Ceylan,’’ Ahmet Demir Keleş Genç Hareket yapılanmamızın başına geçti. İnsan ve Medeniyet Hareketinin Genel Merkezi Bahariye Mevlevisi ismini yeterince dolduruyor. Konya’da maalesef anlatanların karşısında kadınların olduğu bir tefsir ortamı çok yaygın değil Konya’nın dindarlığı açısından söyleyecek olursak. Geçen sene bunu aşacağız dedik ve çok şükür aştığımızı düşünüyorum. Süleyman Şah salonunda iki yıldır her Perşembe Seyfettin hocamız tarafından ders verilmektedir. Güzel bir teveccüh oldu, insanlar çocuklarıyla tefsir dinleme geliyorlar. Ayda bir defa da ‘insanımı dinliyorum’ adlı bir program yapıyoruz. Ayda bir defada eğitim komisyonumuz tarafından eğitim semineri düzenliyoruz. Geçen ayda kadim bir hastalık Tekfircilik adlı bir konferans düzenledik Kamil Güneş hocamız konuşmacı olarak katıldı’’ dedi.


TEKFİRCİLİK KONYA’DA KONUŞABİLİYOR


Tekfirciliği Konya’da talep eden var mı, konuşulması için bir zemin var mı sorusuna cevap veren Başkan Adem Ceylan,’’Tekfircilik ile ilgili çalışmalarımız çok üst düzey bir ilgi gördü ve teşekkür ile karşılandı. Gazeteciler olarak bunu sizde bilirsiniz IŞID’in tekfircilik konusunda Türkiye’de en çok yuvalandığı yer belki birinci sırada Konya’dır. Geçmişte Kaplanlar adıyla bilinenler her yerde bitmiş olsa bile Konya’da hala varlar yine şimdi bütün ekibiyle IŞİD’e çalışan kişiler var. O yüzden tekfir hala çok canlı konuşuluyor Konya’da’’ dedi. Yoğun çalışmalarından bu çalışmaları medya ile paylaşmaya vakit bulamadıklarını kaydeden Ceylan, ’’Geçtiğimiz günlerde de sosyoloji bölümü profesörü Ahmet Taşkın hocamızla ‘Ortadoğu Üzerinden Güç Savaşı’ diye bir program düzenledik. Ahmet hocam Ortadoğu küçük yerel unsurların kaybolmasının kültürel tahribe, kayba neden olacağını söyledi. Cumartesi günleri üniversiteli kızlarımıza yönelik tefsir ve hadise yönelik dersler veriyoruz. Aynı  gün lise kızlarımıza da yetiştirme kursu veriyoruz. Genç hareket olarak çorbada muhabbetimiz olsun diye bir programımız var. Deniz Kasırga adlı bir bayan var o yapıyor bu programı. Çok yoğun olarak çalıştığımız için medyaya çalışmalarımızı bir türlü ulaştırma fırsatımız olmadı. Genç hareket kız birimimiz şimdi fakülte buluşmaları yapıyor. Genç hareket erkek birimimizin de ortaokul erkek öğrencilerine yönelik bir tanışma yemeği toplantısı düzenlediler’’ dedi.


AHLAKLI TÜCCARLIK YAYGINLAŞTIRILMALI


13 Şubat2ta Süleyman Şah salonunda  ‘Dünya Sustu Çocuklar Konuşuyor’ adlı  Suriye’yle ilgili sinevizyon gösterimi yapılacağını söyleyen Ceylan, insan ve Medeniyet Hareketinin farklı birimleri tarafından farklı etkinlikler düzenlediğini sözlerine ekledi.
Önümüzdeki günlerde eğitim komisyonu tarafından ‘’İnsanı mı Dinliyorum’’ adlı programlarının devam edeceğini kaydeden Ceylan, ’’Beşyol caddesinde Kalenderhane Tekkesi caddesi var orayı kiraladık 1800 metre karelik bir bahçesi olan alan vakıflar bölge müdürlüğüne ait bir yer biz orasını bir kültür evi olarak kullanmak istiyoruz. İçinde bir mescit var. Kalenderiler tarikatının merkeziymiş bu mekan Selçuklular döneminden kalmış. Burada eğer yapabilirsek bazı programlar yapmak istiyoruz. Bazı odalar sanat odası olarak kullanılacak. Bahçesini de insanların gelip rahat bir şekilde çay içip dinlenebilecekleri bir yer yapmak istiyoruz’’ Daha önce ismi Genç İş Adamları olan fakat Girişimci İş Adamları Vakfı olarak çalışmalarına devem eden vakfın Anadolu’da bir yapılanma çalışmasında olduğunu belirten Ceylan,’’ 2015 Konya’da böyle bir çalışma başlatmış olacağız. Bu yürüyüş 40 yıldır devam ediyor ciddi bir tecrübe ve birikim var. Girişimci İş Adamları Vakfı İstanbul’da çok ciddi ve üst düzey isimlerle görüşüyorlar, seminerler yapıyorlar. Ahlaklı tüccarlığa ihtiyaç var ve bu alanda Girişimci iş adamları derneği bu işi Anadolu’da yaygınlaştırma çabasında’’ dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA