• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IMF için 5 milyar dolar ayırdık
17 Mayıs 2013 Cuma 10:31

IMF için 5 milyar dolar ayırdık

Başbakan Yardımcısı Babacan, "IMF bizden finansman yardımı talebinde bulundu. Biz de IMF fonlarının finansmanı için 5 milyar dolar ayırdık'' dedi.
 
 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun son taksitini de ödediğini anımsatarak, "Şimdi, IMF bizden finansman yardımı talebinde bulundu. Biz de IMF fonlarının finansmanı için 5 milyar dolar ayırdık. Bu fonlar, muhtemelen krizdeki Avrupa ülkelerine yardım ve ülkelerin gelişimleri için kullanılacak" dedi. Babacan, Saraybosna İş Forumu için geldiği Bosna Hersek'te, Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödemesiyle ilgili soru üzerine, "Şimdi, IMF bizden finansman yardımı talebinde bulundu. Biz de IMF fonlarının finansmanı için 5 milyar dolar ayırdık" diye konuştu. Türkiye'nin hızlı büyüyen ekonomisini de değerlendiren Babacan, bunun ülkedeki siyasi istikrara dayandığını vurguladı. Türkiye'nin mali ve para politikalarını iyi uyguladığını belirten Babacan, ülkedeki güven ortamının da Türkiye ekonomisini başarılı kılan bir diğer neden olduğunu kaydetti.
İzzetbegoviç'in açıklamaları
Babacan'la birlikte gazetecilere açıklama yapan Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç de Türkiye'nin bölgede ve Bosna Hersek'teki etkisinin her geçen gün arttığını ve bu fırsatları değerlendirmek gerektiğini söyledi. "Türk iş adamlarının ve yatırımcıların Bosna Hersek'te yatırım yapma adına iyi niyeti bulunuyor" diyen İzzetbegoviç, "Türk yatırımların başarısızlığının nedeni bizden kaynaklanıyor. Bosna Hersek, istikrar ve güvenliğin sağlanmasının önündeki prosedürleri kaldırmalıdır" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA