• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmam Hatip öğrencilerini diri diri yaktılar
28 Mayıs 2011 Cumartesi 14:44

İmam Hatip öğrencilerini diri diri yaktılar

Terör örgütü PKK yandaşları Şırnak'ın Cizre ilçesinde imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı yurdu yakmaya kalkıştı.
Yurda molotof kokteylleriyle saldıran gözü dönmüş grup, 3 öğrencinin yanarak yaralanmasına yol açtı. Yangın çevreden yetişen vatandaşlar tarafından söndürüldü. Vücutlarında ağır yanıklar oluşan 3 öğrenci, çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
İdil Caddesi’nde izinsiz gösteri yapan yaklaşık 60 kişilik bir grup, daha sonra imam hatip öğrencilerinin kaldığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırıda bulundu. Saat 17.00 sularında gerçekleşen saldırı sırasında orta öğretim yurdunda bulunan 3 öğrenci, çıkan yangın sebebiyle yaralandı. Bir öğrencinin kolu, bir çocuğun yüzü, diğer bir öğrencinin ise bütün vücudu yandı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan öğrencilerden birinin durumu ciddiyetini koruyor.
Saldırı sırasında yolu trafiğe kapatmaya çalışan gruba, polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Binada maddi hasar meydana gelirken öğrencilerin idmanına çevreden gelen vatandaşlar yerişti. Bölgeye gelen güvenlik güçleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu. Olayın ardından yurtta incelemelerde bulunan Cizre Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, "Yaklaşık 50-60 kişilik bir grubun saldırıyı yaptığı belirlendi. Çocuk yurduna molotoflarla, havai fişeklerle saldıranları en kısa sürede yakalayacağız." dedi.
Emniyet müdürü Akkoca ile görüşen bir grup esnaf, can güvenliklerinin kalmadığını belirterek, güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti. Olayı nefretle kınadığını ifade eden Akkoca, saldırganları yakalamak için çalışmalara başlandığını söyledi.
Yaklaşık 50 öğrencinin kaldığı yurda 2 hafta önce yine taşlı saldırıda bulunulmuştu. Terör örgütü yandaşları, geçtiğimiz günlerde de Mardin’in Dargeçit ilçesinde kadınların açtığı kermese saldırmıştı. Kadınlara taş ve molotof kokteyli atan saldırganlar kermesi ateşe vermeye kalkışmıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA