• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İller bankası toplantı yaptı
24 Aralık 2009 Perşembe 13:38

İller bankası toplantı yaptı

Yerel yönetimlere ihtiyaç kredi sağlayarak teknik destek veren İller Bankası'nın uygulamaları hakkında belediye başkanları ve görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Yerel yönetimlere ihtiyaç kredi sağlayarak teknik destek veren İller Bankası'nın uygulamaları hakkında belediye başkanları ve görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Konya'da bulunan İller Bankası 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Dedeman Oteli'nde düzenlenen toplantıya, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İller Bankası Bankacılık ve İtirazlar Daire Başkanı Mahmut Bilgen, çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, İller Bankası'nın son dönemde yeniden yapılanma sürecinde olduğunu, bu süreçte belediye başkanlarının gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. Küçük belediyelerin desteğe ihtiyacı olduğunu bildiren Vali Aydın, İller Bankası'nın belediyelerin ihtiyaçlarını karşılarken proje havuzundan da teknik destek sağladığını kaydetti.
İller Bankası 6. Bölge Müdürü Abdullah Alptekin, sinevizyon eşliğinde kurumlarının yapısı ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verdi. Konya, Karaman ve Aksaray'da 262 belediyeye hizmet verdiklerini ifade eden Alptekin, harita, imar planı, jeolojik ve jeoteknik etüt, içme suyu, kanalizasyon, her türlü arıtma, belediye hizmet binaları, soğuk hava deposu, terminal ve peyzaj projelerini belediyeler adına bizzat yürüttüklerini söyledi.
Alptekin, yüzde 9 olan kredi faiz oranlarının yılbaşından itibaren yüzde 6'ya düşürüldüğünü açıkladı. Banka yatırım ve ortak idarelerin yatırım programında bulunan projelerle, malzeme, araç, gereç ve ekipman alımı ile bazı hizmetlerde uygulanan faiz oranının 1 Ocak 2010 itibariyle yüzde 9'dan yüzde 6'ya düşürüldüğünü dile getiren Alptekin, kullanılmış malzeme alımlarına kredi verilmediğinin altını çizdi.
İller Bankası Bankacılık ve İtirazlar Daire Başkanı Mahmut Bilgen ise, belediye başkanlarının sorularını yanıtladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA