• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlköğretim öğrencileri boş geçen dersleri için valiliğe yürüdü
08 Mart 2010 Pazartesi 15:25

İlköğretim öğrencileri boş geçen dersleri için valiliğe yürüdü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu öğrencileri, Fen Bilgisi öğretmenleri olmadığı için dersleri boş geçtiği gerekçesiyle
Hakkari'de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu öğrencileri, Fen Bilgisi öğretmenleri olmadığı için dersleri boş geçtiği gerekçesiyle Valiliğe yürüyerek, öğretmen açığının kapatılmasını istedi.
     Biçer Mahallesi'nde bulunan TOBB İlköğretim Okulu 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 50 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları ''öğretmen istiyoruz'', ''boş geçen her ders kayıptır'' pankartıyla Valiliğe kadar yürüdü.
     İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, Valilik önünde bekleyen öğrencilerle görüşerek, sorunun kısa sürede giderileceğini söyledi.
     Öğrencileri ikna eden Tanyürek, daha sonra görevlendirdiği bir minibüsle öğrencileri okullarına gönderdi.
     Öğrencilerden Halide Erdi, TOBB İlköğretim Okulu'nda öğrenim gördüğünü, öğretmenleri olmadığı için derslerinin boş geçtiğini belirtti.
     Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) 3 ay kaldığını, bu sınavda diğer illerle yarışacaklarını belirten Erdi, ''Ancak bizim öğretmenlerimiz yok. Derslerimizden geri kalıyoruz. Derslerimizin boş geçmesini istemiyoruz. Boş geçen diğer derslerimize Türkçe, Matematik ve benzeri branşlardaki öğretmenler giriyor. Ancak Fen Bilgisi dersimize kimse girmiyor. Fen bilgisi öğretmenimiz olmadığı için dersimiz boş geçiyor'' dedi.
     Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de sorunun kısa sürede giderileceğini ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA