• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlk sinyali Erdoğan vermişti! Kuruluyor
21 Ekim 2016 Cuma 12:06

İlk sinyali Erdoğan vermişti! Kuruluyor

Diyanet, gençleri FETÖ gibi dini istismar eden yapılardan korumak amacıyla camilerde gençlik kolları oluşturacak

Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde "Türkiye'nin savunma sanayisinde birçok şeyi yaptığı ve kendi helikopterlerini yapar hale geldiğine dikkati çeken Erdoğan, "Kendi helikopterlerimizi yapar hale gelmişiz ama yaptığımız bu helikopterler, bu uçaklar bize bombayı yağdırmaya başlamış ve onlar bizi öldürmeye gelmiş. Mesele ne, fiziki mekanların olmasından öte şu gönülleri halletmek, bu kafa yapısını halletmek, zihinleri halletmek. Onun için kültür inkılabına ihtiyacımız var. Asıl reformu kültürde yapmamız lazım, kültür ihtilaline, kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var."  diye konuşmuştu. Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), gençleri FETÖ benzeri dini istismar eden yapılardan korumak, cami ile buluşturmak ve ibadete teşvik etmek amacıylagençlik kolları oluşturacak. Cami dernekleri ve Diyanet Vakfı bünyesinde oluşturulacak gençlik kolları, öncelikle merkez camilerde yapılandırılacak. Her gençlik kolu, kendi camisi bünyesinde faaliyet gösterecek. Sabah namazında buluşacak gençlik kolları; ilmihal, hadis, tefsir gibi dersler alacak. Gençlik kolları; futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi gibi turnuvalar da düzenleyecek. Üyelik sistemine göre yapılandırılacak gençlik kollarında, üyelerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Gençler, sosyal sorumluluk bilinciyle “gönüllülük” esasıyla hareket edecek. Üye gençler kendi aralarından başkan, başkan yardımcısı ve eğitim sorumluları seçebilecek. Her camide oluşturulacak gençlik kolları için bir logo tasarımı yapılacak. Üye olan gençlere üyelik kartı verilecek, bu yolla gençlerde aidiyet duygusu oluşturulacak.

‘GEÇ KALMA GENÇ GEL’

2014 yılında Camiler Haftası’nın temasının “Cami ve Gençlik” olduğunu anımsatan Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, “Geç kalma genç gel hedefiyle çıktığımız bu çalışmayla camilerimizi gençlerle ihya ve imar edelim. Modern zamanların türlü hengâmeleriyle zihin ve gönül dünyası berraklığını kaybetmeye yüz tutmuş genç dimağların caminin huzur veren iklimiyle mamur kılınması, temel amacımızdır” dedi.

FETÖ RAPORUNDA YER ALDI

Din İşleri Yüksek Kurulu’nca hazırlanan “Dini İstismar Hareketi FETÖ” raporunda, dini ve maneviyatı kirletmekten kaçınmayan saldırının pek çok vatandaşın yanı sıra bilhassa gençlerin maneviyatını derin bir bunalıma ve çıkmaza sürükleme potansiyeline dikkat çekilerek; “Sanal âlemin kıskacında her türlü illegal ve zararlı etkilere açık olan milyonlarca gencimizin dini, ahlaki ve milli değerlerle donanmaları yolunda başta Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere tüm yetkili kurum ve merciler acil eylem planları yaparak gerekli somut adımları atmalıdır. Bu çerçevede camilere bağlı ‘Gençlik Kolları’ oluşturulmalı, il ve ilçelerde ‘Gençlik Rehberi’ adıyla yeterli kadrolar ihdas edilmeli ve bu rehberler aracılığıyla DİB ideal bir gençliğin yetiştirilmesinde gerekli desteği vermelidir” denildi.

KAYNAK HABERTÜRK, HABER7

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA