• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlk şehit kadın pilot mezarı başında anıldı
09 Şubat 2011 Çarşamba 14:36

İlk şehit kadın pilot mezarı başında anıldı

2001 Yılında Konya Ana Jet üssünde görev yaparken, Konya'nın Ermenek ilçesi Daran Köyü yakınlarında kullandığı F-5 uçağının düşmesi sonucu şehit düşen Ayfer Gök, ölümünün onuncu yılında anıldı..

2001 Yılında Konya Ana Jet üssünde görev yaparken, Konya'nın Ermenek ilçesi Daran Köyü yakınlarında kullandığı F-5 uçağının düşmesi sonucu şehit düşen Ayfer Gök, ölümünün onuncu yılında şehitlikte anıldı.

Türkiye'nin ilk şehit kadın Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök, Burdur'un Bucak İlçesi Hacısarılar Mezarlığındaki şehitlikte mezarı başında anıldı. Ölümünün onuncu yılında anma törenine Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akif Öztürk, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Bucak Emniyet Müdürü Yunus Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem, adını taşıdığı Bucak Ayfer Gök Lisesi öğretmen ve öğrencileri, şehit pilot teğmenin annesi Ümmügülsüm Gök ve yakınları katıldı.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün Şehit Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök'ün onuncu yıl dönümü. Şehit Ayfer Gök'ü, Bucaklı şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. Kaymakam Hacıbektaşoğlu emekli öğretmen şair Osnan Tekercioğlu'na Şehit Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök için yazdığı şiir için de teşekkür etti. Bucak Müftülüğü personelince Gök için Kuran-ı Kerim okunarak, İlçe Müftüsü Veli Çömçe tarafından dua edildi.

Şehit Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök'ün şehitlikte anma töreninden sonra şehit Gök'ün eniştesi Mehmet Yazar, Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu'na “İlk açıldığı yıllarda İmam Hatip Lisesi'nde hizmet veren Bucak Ayfer Gök Lisesi'nin Bucak Lisesi'ne taşınmasından sonra Ayfer Gök Lisesi adını aldı. Ama biz Bucak İmam Hatip Lisesi'nin de adının Şehit Ayfer Gök İmam Hatip Lisesi olmasını istiyoruz” dedi. Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu ise bu konunun değerlendirileceğini söyledi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA