• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlk kez fidan dikmenin heyecanını yaşadılar
16 Nisan 2011 Cumartesi 12:46

İlk kez fidan dikmenin heyecanını yaşadılar

Meramda gerek belediye gerekse sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler tarafından hummalı bir şekilde ağaçlandırma seferberliği sürdürülüyor..
Zafer İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri Antalya Çevre Yolu üzeri Dutlukır mevkiindeki Meram Belediyesi Ağaçlandırma Sahasında  fidan diktiler. Yaklaşık 140 öğrenci, Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından açılan çukurlara fidanları dikmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerin bazıları diktikleri fidana ismini yazarken bazıları da etrafını çiçeklerle süslediler.

Hayatlarında ilk kez fidan diktiklerini belirten öğrenciler duygularına şöyle açıkladılar: “Ağaç dikmenin çok güzel bir duygu olduğunu anladık. Çok heyecanlıyız. Doğamız yeşilleniyor ve çok güzel oluyor. Çevremizi güzelleştiriyoruz. Fidan dikerek bazı doğal afetlerin önlenmesine katkıda bulunuyoruz.”

Öğrencilere ağaç sevgisini, ormanların insan yaşamındaki yeri ve temiz bir çevrenin önemini anlattıklarını ifade eden sınıf öğretmenleri ise, “Fidan dikerek  öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak istiyoruz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz öğrencilerimizin insan yaşamı için gerekli olan yeşil ve yaşanabilir çevre bilinciyle yetişip yarınlarımızda yeşil ve yaşanabilir çevreye sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu organizasyonda bize destek verdiği için Meram Belediyemize teşekkür ediyoruz” dediler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA