• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlk hedefimiz playofflara kalmak
30 Kasım 2012 Cuma 08:54

'İlk hedefimiz playoff'lara kalmak'

Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, sabırlı hareket ederek hedefe ulaşacaklarına inandığını, bu noktada teknik heyetin, yönetimimizin ve oyuncularımızın ihtiyacı olan moral motivasyonu...
Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, sabırlı hareket ederek hedefe ulaşacaklarına inandığını, bu noktada teknik heyetin, yönetimimizin ve oyuncularımızın ihtiyacı olan moral motivasyonu taraftarlarımızın sağlaması gerektiğini söyledi.
Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uğur Tütüneker, "Öncelikle herkes için hayırlı olsun. Konya gerçekten çok güzel ve gelişimi hızlı olan yaşanacak bir şehir. Bu işlerde her şey başarıya endeksli. Biz buraya başarılı olmaya ve beklentilere cevap vermeye geldik. Bizim öncelikli gerçekçi hedefimiz dürüst olarak söylemek gerekir ki ilk 6'yı yakalamak. Futbolda hiçbir şey önceden belli olmaz. Öncelikle takımımızı bir tanıyalım. Kalan 4 maçımızı da en iyi sonuçlarla kapatarak devre arasına moralli ve biraz daha üst sıralara yakın olarak girebilirsek devre arasında çok daha iyi çalışarak ve belki de birkaç takviye ile Torku Konyaspor'u çok güzel yerlere getiririz diye düşünüyorum. Daha önce gittiğimiz yerlerde çok güzel işlere imza attık. Bunu Konya'da da gerçekleştirmek istiyoruz. Kesinlikle hedefsiz bir yerde olmadık. Bunu da net bir şekilde söylüyorum. Şimdi çok erken ama ilerleyen haftalarda daha net şeyler söyleyebilirim" şeklinde görüş belirtti.
Daha önce çalıştığı takımlarla 5 kez şampiyonluk sevinci yaşadığı hatırlatılan Uğur Tütüneker, "Evet 1 kez Kayseri Erciyesspor, 1 kez Siirt Jetpa Spor, 2 kez Kasımpaşa ve 1 kez Orduspor ile şampiyonluk sevinci yaşadım. İstanbulspor'da finalden çıkamadı. Ben zaten bugüne kadar 8 takım çalıştırdım. Torku Konyaspor ile sezon başında da görüştüm ama nasip değilmiş olmamıştı. Şimdi bir fırsat verildi. Önümüzde 4 maç ve ardından gelecek bir devre arası var. İyi bir çalışmayla aynı başarıları burada da yakalarız diye düşünüyorum. Yöneticilerimize de bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. Bizde motivasyona ihtiyaçları olan oyuncularımız için taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. Yalnız oyuncuların değil aynı zamanda bizlerin ve yöneticilerimizinde desteğe ihtiyacı var. Bunu da tek sağlayacak taraftarlarımız. Biraz daha sabırlı olsunlar. Güzel şeyler olacak diye düşünüyorum. Çünkü daha henüz her şey bitmiş değil. Çünkü şöyle bir şey var. Mersin İdman Yurdu iki sene önce 10.sırada olmasına rağmen bir çıkış yakaladı ve şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi. Önümüzde böyle bir örnek ve gerekli zaman var. Kalan 4 maçı en iyi şekilde değerlendirip elde edeceğimzi moral motivasyon ile daha iyi işlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
Şehir takımlarında görev yapmanın taraftar desteğini alma adına avantaj olduğuna da işaret eden  Tütüneker, "Bazı şeyleri taraftarlarımızla ve onların vereceği destekle daha güzel sonuçlarla aşarız. Buna inanıyoruz. Onlardan isteğimiz daha sabırlı olmaları" diye konuştu.
Bir basın mensubunun 'Metin Diyadin'in şimdi herhangi bir takım çalıştırmıyor olması üzerinde bir baskı oluşturuyor mu ?' sorusuna  Uğur Tütüneker, esprili bir şekilde "Valla şampiyon olacaksak ben 27.hafta Torku Konyaspor'u bırakırım. Çünkü önemli olan Torku Konyaspor'un başarılı olarak hak ettiği Süper Lig'e yükselmesi. Metin Diyadin'in görevde olmaması üzerimde bir baskı oluşturmuyor. Biz Metin Diyadin ile de çok samimi arkadaşız. Bu soruları biz kendi aramızda şakalaşırken de konuşuyoruz. Torku Konyaspor Süper Lig'e çıkacaksa 27-28.hafta ben görevi bırakırım. Metin Diyadin ile ortağız ve her şeyimizi paylaşıyoruz" cevabını verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA