• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlk görüşmede 7 anlaşma
11 Şubat 2015 Çarşamba 07:35

İlk görüşmede 7 anlaşma

Latin Amerika ziyaretinin ilk durağı olan Kolombiya’da mevkidaşı Calderon ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinden turizme kadar 7 başlıkta önemli anlaşmalara imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika ziyaretinin ilk durağı olan Kolombiya’da mevkidaşı Juan Manuel Santos Calderon tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider başbaşa ve heyetlararası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
SORUNLAR BİRLİKTE AŞILIR
Türkiye’den Kolombiya’ya cumhurbaşkanlığı seviyesinde ilk ziyaret olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ile Kolombiya inanıyorum ki sorunlarını birlikte aşmak, belirledikleri hedeflere beraber varmanın kararlılığındadır. Burada 7 önemli anlaşma imzaladık, bunlardan biri savunma sanayi işbirliği anlaşmasıdır. Tarım, kültür, turizm alanlarında da anlaşmalar imzalandı, Türkçe ve İspanyolcanın teşvikine yönelik niyet mektubu imzalandı. Kolombiya ile parlamentolar arası ve bakanlarla karşılıklı görüşmelerle ilişkilileri güçlendireceğiz” dedi. “Terörle mücadele lokal bir konu değil” diyen Erdoğan, “Terörle mücadelenin uluslararası bir mutabakatla sürdürüleceği konusunda mutabıkız. 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Bunun faturalarını bildiğimiz için diğer ülkelerdeki faturaların da ne kadar ağır olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
KOLOMBİYA'YI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ
Erdoğan, dünyada ilk 3'te olan Türk müteahhitlik firmalarının Kolombiya'da her türlü alt ve üst yapı çalışmalarında yer alabileceklerini, THY seferleri konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: "THY’ye verdiği 5’nci trafik hakkı için teşekkür ediyorum. TİKA olarak Güney Amerika’da ikinci şubemizi burada açıyoruz. Burayla birlikte 49 ofisimiz bulunuyor. G20’nin lideri ülke olarak burası, Latin Amerika’da ilk ziyaret ettiğimiz ülkedir. Antalya’daki EXPO fuarımız önemli. Biyolojik tarımda Kolombiya dünyada bir numara. Bizim yapacağımız fuar buna yönelik. Kalıcı olacak bu fuarda Kolombiya’yı yanımızda görmek istiyoruz.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA